Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bolezni in škodljivci
Moderator: Melona
Pozdravljene punce jaz pa imam letos en problem,ki si ga ne znam razložiti.Moja EDEN ROSE in CRIMSON GLORY pa še kakšna bi se dobila so že konkretne vendar letos imata le par popkov.Na dogem poganjku do 2m sem jih obrezala kot ponavadi vendar skoraj nikjer ni pognalo popke. Vrtnice so zdrave odgnale so po par listov in to je to.Tako na pogled bi človek rekel,da je z njimi vse ok.
Se mogoče kateri sanja zakaj se to dogaja?_________________LP
E.
Se mogoče kateri sanja zakaj se to dogaja?_________________LP
E.
Do konca aprila je bila huda suša na Goriškem. Pri meni se letos pozna na cvetovih-prvi, ki so se odpirali pred deževjem, so bili precej deformirani. Zato tudi nisem objavljala slik. Sedaj so že vse v popkih. Mi je letos prvič ena vrtnica propadla, hib. čajevka. Glede na to, da nisem niti z bakrom špricala, ne z nobeno drugo stvarjo, se dobro držijo. So polne uši, gosenic in grdih hroščev, ki žrejo cvetove.
A si jih pravočasno pognojila? In drugič ali so še mlade, če je tako, bo drugo leto gotovo drugačno. Crimson Glory meni še vedno ne dela tako kot pri Tanjitt. Prvo je kriva sencaa češnje, drugo je nasajena preblizu zidu in tretje, prekasno pognojena oz. tiste, ki še nisem uspela pognojiti imajo malo cvetov.
Gotovo je lahko še kakšen vzrok, med drugim, da je pri TanjiTT lepo privezana od začetka in ima oporo, meni pa lovi sama naslon. In so tu razlike._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Gotovo je lahko še kakšen vzrok, med drugim, da je pri TanjiTT lepo privezana od začetka in ima oporo, meni pa lovi sama naslon. In so tu razlike._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Ja Poezija tvoja ugotovitev o poznem gnojenju bi znala biti pravilna.Jeseni nisem nič gnojila in tudi spomladi mi je zaradi materine bolezni vse zamujalo in to je verjetno vzrok.Vrtnici sta stari 4 in 5 let na precej soncnem mestu,z lepimi oporami in do sedaj so mi vedno lepo cvetele.Saj ravno zato sem se čudila kaj sedaj delam narobe.
Hvala ti Poezija bom javila,če se situacija popravi ob drugem floru._________________LP
E.
Hvala ti Poezija bom javila,če se situacija popravi ob drugem floru._________________LP
E.
Ojla,danes sem pa tudi jaz ob obhodu zasledila enako stanje pri Elfe,sajena je bila lani,pognala slabega pol metra-za climber premalo-,mogoče je imela par cvetov,letos pa nima nič nastavljenega ,je pa na zelo slabem mestu, kar se zemlje tiče, čeprav sem jo dodajala in fajn gnojila, a izgleda, da gnoj še ni prodrl do korenin in tako sklepam,da je vse to v zvezi z slabše razvitim koreninskim sistemom in je potreben samo čas, da se korenine dovolj razrastejo in naredijo tudi nad zemljo tisto svoje
Tile moji vrtnici sta stari 11 let. Vsako leto krasno cvetita. Letos pa je desna očitno podlegla suhi in mrzli zimi ali mogoče voluharju - niti enega poganjka ni naredila . Do zdaj sem še upala, da jo bo toplo sonce morda prebudilo, zdaj pa ne upam več ...
Mislite, da se lahko zgodi čudež in drugo leto pride k sebi? Da ima mogoče samo počitnice? Ali naj jo s težkim srcem vržem ven in nasadim novo?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Mislite, da se lahko zgodi čudež in drugo leto pride k sebi? Da ima mogoče samo počitnice? Ali naj jo s težkim srcem vržem ven in nasadim novo?
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Hvala, Metuljc! Tudi jaz tako razmišljam . Ampak danes sem ugotavljala, kako lepa stena bi bila tudi za viseče paradajzke . Sicer pa v enem mesecu še ne bodo tako zrasli, da bi ji delali senco, a ne? _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)