Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2017

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Glede na tvojo višinsko lokacijo, bi rekel, da lahko posadiš tudi sedaj. Po možnosti na manj toplo lokacijo. Seveda bo pridelek po velikosti manjši, a za ohranitev sorte bo. Ni pa to za naprej najbolje, če razmišljamo, da s selekcijo za semenski material izbiramo največje stroke. Verjetno se bo na pridelku poznalo še naslednje leto.
V kolikor količina pridelka (velikost glavic) ni primarni cilj, potem ni kaj izgubiti razen nekaj dela in prostora.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se strinjas z biciklom, pa ne posadi ga na najbolj suh in sončen kraj.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Hvala obema za odg. in tako hiter odziv.
Torej v zemljo z njim!
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Slamo že več let uporabljam kot zastirko, vendar le za paradajze, buče, zeljnice, skratka flance ....slama je dom za mnoge male organizme, ki pridno uničujejo male komaj vzklile rastlinice, zato se za ostale sejane rastline uporabi, ko so le te v velikosti vsaj par cm.
Opažam, da je reklame za uporabo slame kot zastirka veliko, vendar jo je treba znati uporabljati_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Te izkušnje so zlata vredne.
Sem jih sem prilepil.
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-117939.html#117939
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Veliki "pozabljenci" na vrtu že kažejo cvetne popke... Proti večeru grem na njivo poškropit česen s peslico in pelinom (preventivno proti rji) in še tam preverim situacijo. Mislim pa, da so tam v rasti malo zadaj... Ampak vseeno - najavljam skorajšnjo trgatev, da se pravočasno lahko odločite, či bi želeli kaj pskov....._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se postavljam v vrsto................. Embarassed
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Jaz tudi, ker sva glih sosedi! Very Happy Kdaj bodo?

Lpm
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na njivi tu pa tam kakšna rastlina poganja cvetni nastavek, a velika večina še ne.
Predvidevam, da se bo glavna sezona trganja začela čez kakih 10-14 dni.

Česen je zaenkrat zdrav. Tudi letos pa ga nekaj pod zemljo žre. Kar precej rastlin je že storilo beridki konec. Pa pravijo, da česen varuje pred voluharji - japajade.
No, mogoče pa ni voluhar ampak kakšna druga zverinica. Kaj bi lahko še bilo?

Moram reči, da se letos skladiščniki bolj slabo držijo - veliko strokov je strohnjenih. Kaj je vzrok, ne vem. Mogoče lanskoletni napad rje - čitla sem, da se rjast česen slabo skladišči..._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

No, Brbr, ker imam precej izušenj z voluharjem - kot praviš: japajade Laughing .

Jaz imam pod in med česnom vse prerito, česen ni več v vrstah, kar malo premaknjen je sem in tja Rolling Eyes . Ampak, žre ga pa ne!! V treh sezonah, odkar imam na vrtu česen, mi ni pojedel niti enega. Vsaj toliko v njegov zagovor Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori