Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Malina - Rubus idaeus

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

V tem zunanjem delu sadovnjaka nasploh malo kosim (tj. blizu nič, recimo da se dvakrat-trikrat letno spravim naredit masovko), ker puščam travniško cvetje zaradi čebel in ker je lepo.

Notranji pa... No... Zdaj me 9 dni ni bilo tu, pa nekaj dežja je bilo vmes... Smile

Super, da je Amira v dobrem stanju.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Mimogrede, ostalo je 14 Kwelijev. Recimo, da 4 obdržim za rezervne dele, torej jih je 10 fraj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A to pomeni, da jih prodajaš? So golih korenin? Morda bi me nekaj sadik zanimalo, moram malo pogledati lastnosti te sorte. Očitno je enkrat rodna ali sem napak razumela?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

To so majhne sadike z lepimi, vendar ne ravno ogromnimi koreninami, so v stiroporskih platojih, korenine/gruda so dolg stožec v posamezni luknji tega platoja. Recimo, da je korenin za kakih 7 cm, zelenega dela pa za kakih 10. Mlade plantažne sadike torej. Cena kot nabavna = cca 1,80 EUR komad. Lahko so v LJ okoli 24.6., načeloma... Optimalno pa je, če jih dvigneš v MS.

Kweli je večkrat rodna sorta = na lanskih in letošnjih vejah, enako kot Autumn bliss in kompanija. Njena posebnost naj bi bila, da je glavna sezona izrazito pozna (start 3-4 tedne za začetkom glavne sezone Polke, kar po mojem štetju pomeni avgust) ter da so plodovi zelo čvrsti (dobro prenašajo obiranje in premetavanje po njem). Več od tega, kar sem prebral, zaenkrat ne vem povedati, ker so šele prišli.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ehm, ta omenjeni 24.6. je dejansko 24.5.
metuljc

V MS žel ne bo šlo, če bo kakšna opcija za Lj, se priporočam, ampak, si res mislil šele 24. junij?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

ctrj, jaz bi pa z veseljem vzela 3, lahko pa tudi več, če ne bo povpaševanja. Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

OK, velja, torej skušam cca 24.5. teh 10 spraviti v LJ.
metuljc

Velja, vzameva, lahko vsaka pol. Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

OK, bom dal kar v lončke po 5 komadov, da se ne matrajo v stiroporu. Korenine se v dveh tednih ne bodo toliko razrasle, da bi jih bil potem problem ločiti.
Odgovori