Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

palec gor
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Še enkrat ista kobilica,

pa še ena druga,

tale mini polžek ima hišico dolgo manj kot en centimeter.

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pa si polžku pokazal fotko? Na njej izgleda tako impozanten, da bi si jo gotovo nalepil na hiško Laughing !

Čudovite fotke! Si ti National Geographicu povedal zase?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Figula, Melona - v pravo smer razmisljata.
Se spomnim, da so bili vcasih Ciciban, Pionirski list, Tim, Zivljenje in tehnika... in se kaj bi se naslo. Povsod bi bile take fotografije dobrodosle.
V vseh "resnih" nasih - slovenskih revijah in casopisih bi morale biti obvezne - ne pa "shutterstock" - s kakimi "sim-bolnimi" fotografijami.

Lahko kdo s "poznanstvi" nasega Robertina kje "zatozi", da mu zacnejo objavljati? (upam, da ga mi tu potem ne izgubimo)
Robertino

Embarassed
Ne boste me izgubili. Le brez skrbi.
mravlja

Robertino, za take fotografije moras verjetno kdaj napraviti tudi kak korak proc od domacega "skalnjaka"?
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Bravo, lepe fotke.
Pravijo, da sliko ne naredi aparat, ampak oko, ki stoji za aparatom. Dokaz za to je tudi eos 40D ki mu leta kar lepo tečejo, a se mu nič ne pozna.

poklon_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Robertino

Verjeli ali ne, slaba tretjina parcele, ki meji na gozd, je moj foto revir. Ne vem, če je več kot 10 slik v tej temi foruma, ki so od drugod. Na kolena, pa na trebuh in nekaj potrpljehja in fotografske sreče in to je to. Glavna pa je vsekakor dobra svetloba in prikupni pozerji. Taki z nožicami, ali s koreninami.

Rdeče je parcela, modro je skalnjak, levo se začne gozd. Od skalnjaka proti gozdu je veliko mravljišče, vmes je gnijoč štor, kjer uspevajo avtohtone rastline in raznovrstni žužki. Če podrezam v štor, me vedno pridejo pogledat vsaj mravlje, včasih tudi kaj večjega. Pajki se prganjajo vsepovprek, kobilice tudi, če obrnem večje kamne, s katerimi sem ograjeval skalnjak, pa je včasih tudi kakšno presenečenje, kot tisti modro obrobljen hrošč.

Še par slik, ki jih nisem nameraval objaviti, ker sem prepričan, da bom pozerje uspel dobiti "bolje pripravljene". Slikano je proti večeru, ko je za hišo senca in slaba svetloba, pa so slike večinoma stresene. Sem poizkušal tudi z bliskavico obrnjeno navzor v bel dežnik, a to ni to, posnetki so preveč enakomerno osvetljeni, sence so zabrisane, vse izgleda preveč "naštimano".

Te dni sem slikal nekaj zelo drobnega, verjetno je bil lubadar, ki je na hrbtu je prenašal gosta - ne vem, ali je uš, ali pa kaj drugega. Iz posnetka ne morem zagotovo trditi, ker je vse skupaj le premajhno.

Tale ni nič "sfriziran". Ko ga spet srečam, ga postavim na rožo in se mu posebej posvetim, da mi bo lepo poziral. Wink

Za občutek, kako majhen je, je tukaj na cvetu kamnokreča. V istem grmičku sem srečal tudi zeleno kobilico.

Včerajšnji polž, ki je žvečil odmrle cvetove.
Danes sem slikal enega, ki se je držal zaprtega encijanovega cveta in ga žvečil čisto na koncu, na "špici". Cvet je še, polža pa ni več. Sliko dam sem gor jutri.

Pa še "akrobat", kakršen je prišel iz aparata in potem. Nisem navijal barv, sem pa temnil najtemnejše dele do skoraj črne in svetlil najsvetlejše dele do skoraj bele. Barve so "zasijale" same od sebe. Škoda se mi jih je zdelo "bledeti".

Takole je pri meni in ni dneva, da ne grem z aparatom naokoli.
Nazadnje urejal/a Robertino 14 Maj 2017 21:13; skupaj popravljeno 8 krat
mravlja

Skratka, zivis v Naravi !

Sicer Slovenci vec ali manj (se) nimamo problema s tem. Upajmo, da tako ostane.
Robertino

Evo polža na encijanu.

Odgovori