Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2017
Imam nekaj lanskoletnih prezimljenih čilijev, nekatere sem imel celo pod umetno svetlobo kjer so mi dozoreli plodovi. Zato vsi niso odmetali listja in imajo še lanskoletnega, nekateri celo nekaj neodprtih popkov.
Ne vem kaj se zdaj dogaja z njimi, ker se mi zdi, da se nikakor ne "zbudijo".
Stebla so zelena, novega listja in poganjkov pa ne poganjajo. Kot da bi ostali zamrznjeni v času Obstoječi stari listi so tudi zeleni, vse skupaj izgleda, kot da bi bila umetna rastlina.
V primerjavi z letošnjimi mladimi sadikami delujejo kot da še spijo, mladi pa norijo in lepo rastejo.
Morda kdo ve kako "zbuditi" prezimljene rastline?
Ali pa imam morda prehitra pričakovanja?
Ne vem kaj se zdaj dogaja z njimi, ker se mi zdi, da se nikakor ne "zbudijo".
Stebla so zelena, novega listja in poganjkov pa ne poganjajo. Kot da bi ostali zamrznjeni v času Obstoječi stari listi so tudi zeleni, vse skupaj izgleda, kot da bi bila umetna rastlina.
V primerjavi z letošnjimi mladimi sadikami delujejo kot da še spijo, mladi pa norijo in lepo rastejo.
Morda kdo ve kako "zbuditi" prezimljene rastline?
Ali pa imam morda prehitra pričakovanja?
Med_Ica je napisal/a: |
Si jih kaj dognojil? Vzami jih ven iz loncev, odstrani nekaj zemlje in dodaj novega bogatega substrata. Pa še kaj tekočega jim dodaj, lahko tudi prek listov. |
Ja, spomladi sem jih posadil v Neuhaus N8 substrat, ki naj bi že vseboval začetno gnojilo.
Zdaj bom najprej počakal, da se zemlja malo posuši, ker sem jih ravno danes zalil. Če se v enem tednu ne zbudijo, jih bom morda res dal spati nekam na temno. Upam samo, da jim s tem ne bom škodoval.
Uff, danes sem koncal z presajanjem.
Na prosto sem presadil 66 Chilijev, 7 blago pekocih "feferonov, kateri bodo za vlaganje ) in 12 paprik
V lonce sem presadil 7 rastlin, ki so se pridruzile ostalim 5im prezimljenim,
V topli gredi imam zaenkrat 4 rastline, 6 jih bom se posadil
in 4 bom presadil ven na gredico.
vsega skupaj okoli 30 vrst, morem prestet
Letos sem se odlocil poizkusiti z PVC pleteno folijo, in nekaj rastlin posaditi vanjo. Oz zemljo pokriti z njo. 33 rastlin tako zdaj raste med to folijo
bomo videli kak bo rezultat
Na prosto sem presadil 66 Chilijev, 7 blago pekocih "feferonov, kateri bodo za vlaganje ) in 12 paprik
V lonce sem presadil 7 rastlin, ki so se pridruzile ostalim 5im prezimljenim,
V topli gredi imam zaenkrat 4 rastline, 6 jih bom se posadil
in 4 bom presadil ven na gredico.
vsega skupaj okoli 30 vrst, morem prestet
Letos sem se odlocil poizkusiti z PVC pleteno folijo, in nekaj rastlin posaditi vanjo. Oz zemljo pokriti z njo. 33 rastlin tako zdaj raste med to folijo
bomo videli kak bo rezultat
ubistvu, razen Moruge sc. vsi delajo ze plodove. Moruga je izgubila vse cvetove, zdaj na veliko dela liste in sem vceraj videl nekaj nastavkov za cvetove.
Habanero je ze en lep plod, ki se bo pomoje pocasi zacel barvat. Ostali pa so vsi pocasi odcveteli in bodo pocasi plodovi se kazali
Bom prilozil kako slikico, ko bom doma
Habanero je ze en lep plod, ki se bo pomoje pocasi zacel barvat. Ostali pa so vsi pocasi odcveteli in bodo pocasi plodovi se kazali
Bom prilozil kako slikico, ko bom doma