Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Identifikacija

Moderator: Melona

pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Z veseljem, hvala za vabilo!

Če pa ima še kdo mogoče Baron Giraud de l'Ain, ki je trenutno najbližja ''moji'' izgubljenki, se pripeljem z velikim veseljem. Kot je zgoraj napisano - fotografski aparat plus naravni pogoji tudi naredijo svoje.

Res hvala za vso pomoč!
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Lahko ju vidiš tudi pri meni, kar oba naenkrat, posajena sta kaka dva metra narazen. Lahko ti pišem na ZS, ko bosta oba v cvetenju. Lp._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Iiiiiiiiiiii, kakšen krasen mesec maj se mi obeta - SUPER!!!

Very Happy Very Happy Very Happy
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pzdravljeni.
Kateri podatki so potrebni, polek slike cveta, za prepoznavo vrtnice?
Za en krat imam samo to:

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Velikost cveta, slika cveta s strani mogoče, kakšen je grm, je manjša plezalka ali hibridna čajevka, slika listov, trnje, če ponavlja cvetenje in seveda vonj. Ali je močan?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Ugibam,Crimson glory ali 'Guinée-mogoče ??
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Se opravičujem za pozen odgovor, imam kar pestro v službi.
Cvet je širok med 10 in 12cm. Žal slike iz strani nimam, ker sta zgornja cveta bila zadnja iz tokratnega cvetenja. Gor je še par cvetov, ki pa so že močno oveli.
Grm je visok in sega v prvo nadstropje hiše.
Prvo cvetenje je šlo mimo, novih popkov ni vedet, bo pa še cvetelo. Cveti 2 krat ali 3 krat na sezono. Vsaj tako pravi tašča.
Vonj je precej močan.
Če kaj pove podatek, pri hiši je že 25 let, mogoče tudi več.
Še nekaj slik višine, listov in trnja.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Podarjena mi je bila ta vrtnica brez imena, vzgojena iz potaknjenca. Menda zraste do višine 60 cm. Moja je zaenkrat dobrih 40. Cvetovi so ciklamne barve s premerom 8cm, vonj je komaj zaznaven. Vejice so šibke in se povešajo.

Vesela bom vsakega namiga, katera vrtnica bi to bila.

[img]http://shrani.si/f/3a/cS/2npV2SZX/img5595.jpg[/img
katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Zadnje čase me preganja tale sorta vrtnic, ki me gleda iz veliko vrtov na poti v službo, v arboretumu in danes v Tivoliju.
Jo katera/kdo prepozna?

katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Res nobena ne pozna imena te vrtnice? Ker jo vidim res pogosto, ampak imena pa internetu nikakor ne najdem, pa sem že presurfala veliko strani. Embarassed
Odgovori