Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

julijak je napisal/a:
Joj, jaz sem kupila tudi od te gospe iz mb semena, ampak so mi vsa zrasla. Pa glih mavrično blitvo mi je poslala, pa zdaj, ko jo čekiram, vidim, da bo samo rdeča in roza Razz

Zelo verjetno potem tista od royal seeds, moja je tudi bila rdeča in roza. Tista semenska vrečka vsebuje dosti semen, stane manj kot evro in če potem na bolhi prodajaš v manjših količinah po 1 evra... se kar splača, če te vest ne muči
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Sem se spomnil, da sem tudi sam dobil v dar stara semena z imenom HUNGARIAN YELLOW WAX HOT. So celo kalila in imam eno sadiko, ki pa ni prav hitra.
Moram priznati, da trenutno ne vem kako izgleda, vsekakor pa ni to kar je želel mfranc niti slika na vrečki ni enaka tistim, ki jih je pridelal. Seveda tudi slika na vrečki ni nujno prava.

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tale HUNGARIAN YELLOW WAX HOT pa je videti zanimiv Wink , in mogoče prava rumena verzija Hot Wax.
Povej kaj ti bo ratalo!

Vsa ostala moja iskanja rumenega Waxa, so me pripeljala do "navadnega", ki ga poznam.

http://www.sgaravatti.net/cp2279/peperoncino-piccante-hungarian-yellow-wax-hot/

http://tuttosemi.com/peperoncini-piccanti-dal-mondo/peperoncino-hot-wax-ungherese

https://www.chileplants.com/search.aspx?ProductCode=CHIHYW_________________mfranc
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Zmajeva sapa, vrag med papričicami

Ste ta členek že videli. Zanimivo ne?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

AA, dve strani nazaj je Zelenc prilepil link ja Smile

mfranc, se strinjam, je bolj zgoden, in tudi malce bolj roden v primerjavi z Jalapeni, vendar sem pri mojih Hotwaxih naletel na podobne probleme kot pri jalapenotih - nekateri rahlo zažgejo, drugi so sladki, ko sem jih vložil v kis, se je pekočina lepo razporedila, a so kar hitro dobili naziv paprik, zato smo posegli nad vloženimi jalapenoti, ki so pa ravno pravšnji.

Opazil sem tudi da ima hotwax več semen kot recimo jalapeno?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

upss, Embarassed premalo sledim
mfranc

T.P., ni kaj, jalapeni so bistveno bolj znani kot Hungarian Wax, nekaj tudi bolj uporabni.

Problem nekonsistentnosti pa je med čiliji kar precej navzoč; vzrokov pa tudi veliko Wink . Tudi pri družini Ancho/Poblano smo zasledili isto. Včasih je to problemček, drugič pa problem za živčke rolat Cool .
Najbolj znamenit, kar se tiče muhavosti, Pimiento de Padron, pri nas še vedno čaka na vrsto za setev, seme pa se stara Rolling Eyes .

Kar se tiče količine semen, eeh, ravno toliko let nisem gojil Wax, da se tega detalja ne spomnim ...._________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

mfranc je napisal/a:
...
Najbolj znamenit, kar se tiče muhavosti, Pimiento de Padron, pri nas še vedno čaka na vrsto za setev, seme pa se stara Rolling Eyes . ...

Mfranc, zakaj pri tebi pimiento de padron se caka na setev - imas kake dolocene namene z njim (in upas se na letosnji pridelek), ti zanj ni vec ali pa si nanj preprosto pozabil / zalozil / ... ?
Pimiento de padron imam nekako na "tarci" za drugo leto - pa me zanima - firbec, vem... nevem.
mfranc

mravlja je napisal/a:
Mfranc, zakaj pri tebi pimiento de padron se caka na setev - imas kake dolocene namene z njim

Pravzaprav ni bilo nobenega hudega vzroka, da ga nisem sejal .... Rolling Eyes - bolj seštevek faktorjev za in proti Wink

- začne se z "prostorsko revščino", in na gredah in za lonce

- pa kakšna sorta neplanirano skoči v plan, kakšna se prišlepa, itd.

Pa posledično se kakšna sorta tudi založi ..... Rolling Eyes Wink_________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Torej ti je se zmerom "po volji".
Odgovori