Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaj bi to bilo?

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Vendar je nekam velika zanjo.... Lahko bi bila tudi kolkvicija.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Drži, kolkvicija, je. Saj mi je bila malo nenavadna za vajgelijo, pa se nisem mogla spomniti druge variante. Se vidi, da med okrasnimi nisem kaj prida doma. Embarassed
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Niti jaz, ampak je tako naneslo, da jih je nekaj na ranču Smile
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Najlepša hvala za pomoč. Prvič slišim za to ime, vendar glede na slike na spletu je to res taprava rastlina.

Ali mi prosim lahko pomagate še pri tejle rastlini? Kaj bi bilo pa tole?

metuljc

Ob zelo slabi fotografiji lahko rečem le, da je najbrž to rdeči dren, Cornus sanguinea.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lahko bi bila tudi katera od gojenih dobrovit, a je slika preslaba in premajhna, da bi se dalo reči kaj več. Raste na vrtu ali prosto v naravi? Ima velike in bolj grobe ali manjše in nežnejše liste?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Slika je res mala in nejasna. Poleg metuljc-inega rdecega drena in muhinih dobrovit (plodovi strupeni) bi za primerjavo predlagal se brogovite (plodovi uzitni).
Ampak prvo je potrebno dobiti res dobro fotografijo...
metuljc

Ne, brogovita nikakor ni, ker nima ustreznih listov. Rasltina na fotki ima cele liste, brogovita ima krpate. Vsekakor za zanesljivo določitev ena slaba fotografija, pa še pod daleč, ne zadošča.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Boljše fotografije zaenkrat nimam. Sem jo pa še enkrat pripela malo večjih dimenzij, če se bo kaj bolje videlo.

Rastlina pa raste na vrtu oz. ob travniku.
Nazadnje urejal/a orlica 24 Maj 2017 10:13; skupaj popravljeno 1 krat
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Mislim, da ima metuljc kar prav - rdeci dren - povezava
Odgovori