Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FFS škropiva - brez izpita
-
- Site Admin
FFS škropiva - brez izpita
(Prenos iz arhiva)
Pozdravljeni
Mene pa zanima, kaj je to. Ta jajčeca so trda tako, da jih nisem mogla zmučkat, ko sem prepognila list. Vzela sem kamen in pomučkala. Bile so na koprivah, ko sem jih nabirala za čaj. Sem potem vsak listič pregledala. Morda kdo ve kaj bi to bilo.
Hvala in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Mene pa zanima, kaj je to. Ta jajčeca so trda tako, da jih nisem mogla zmučkat, ko sem prepognila list. Vzela sem kamen in pomučkala. Bile so na koprivah, ko sem jih nabirala za čaj. Sem potem vsak listič pregledala. Morda kdo ve kaj bi to bilo.
Hvala in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Seveda, jajčeca enega od metuljev. Njihove gosenice, kar mnogih vrst, tudi ogroženih, se hranijo na koprivah. Precej verjetno od malega koprivarja.
10 litrov mešanice je za vrtičkarja že konkretna doza in mora imeti res kar nekaj, da bi to porabil, ker se sredstev nanaša največ toliko, da ne kaplja od listja. Komur to ni zadosti, pač razkira tri popoldneve in nekaj € in naredi tečaj in izpit za FFS. Izpit ni težek. Če je komu težek, potem nima smisla, da dela s FFS. Vložek v izpit se pri večji površini kmalu vrne, ker so ta majhna pakiranja z zlatarsko ceno.
Prostega pretoka FFS sredstev ni.
Prostega pretoka FFS sredstev ni.
Ma sem gledal pri nas na obali smo bolj svoh sz temi izpiti, plus da je to verjetno edino tako spricanje na leto. Bi uporabil tudi kaj drugega ce bi vedel, da pomaga, lani sem poizkusal z drugacnim in sem kar nekaj rastlinja izgubil. Zdi se mi bv, delat izpit in hodit v lj za 2 ml izdelka na leto. Sem pa vsekakor ze razmisljal ce bi sel ali ne.
thag: ni treba do Ljubljane. Tudi bliže jih najdeš, samo da se pomladni termini ravno zaključujejo. Ne dvomim, da bodo jesenski na istih lokacijah.
Do takrat pa poprosi kakega vinogradnika, da ti odstopi kolikor rabiš. Ali pa nabaviš Neem Azal ali Neem tonic. Dobiš jih bodisi na ustreznih prodajnih mestih, bodisi preko interneta.
Do takrat pa poprosi kakega vinogradnika, da ti odstopi kolikor rabiš. Ali pa nabaviš Neem Azal ali Neem tonic. Dobiš jih bodisi na ustreznih prodajnih mestih, bodisi preko interneta.