Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grah - Pisum sativum
Ja, tele nizke sorte res naredijo kratke "vejice" z viticami na koncu. Te se oprimejo sosednje rastline in tako stojijo pokonci.
Prejšnja leta sem grah na njivi sadila ob rž, ki je služila za oporo. letos imam med dvema vrstama posejano belo gorjušico, med dvema pa žito enozrnico, ki pa izgleda, da ni kalila. Tako se rastline opirajo ena na drugo._________________naredimo svet lepši
Prejšnja leta sem grah na njivi sadila ob rž, ki je služila za oporo. letos imam med dvema vrstama posejano belo gorjušico, med dvema pa žito enozrnico, ki pa izgleda, da ni kalila. Tako se rastline opirajo ena na drugo._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale
Ana, jaz bi vmes dodla še vrečko graha, še ni perepozno, in bolj na gosto.
AB, imaš prav čedne gredice, ne glede ali kaj gor raste, ali so že kot na tej fotki rastline. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
AB, imaš prav čedne gredice, ne glede ali kaj gor raste, ali so že kot na tej fotki rastline. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
Tudi meni je mali provansalec zelo slabo kalil, pa nikamor se ne gane. Tako pozno kot letos, ga še nisem sejala.(konec aprila in nekaj v zač.maja, ker smo nekaj podirali ob njivi in nisem imela pripravljene zemlje-veje vsepovprek) Morda je to krivo, saj je grah treba sejati, ko je dan še kratek in je bolj hladno. Vedno sem ga sadila konec februarja ali v marcu._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
-
- Kraj: Domžale
stara postaja je napisal/a: |
Tudi meni je mali provansalec zelo slabo kalil, pa nikamor se ne gane. Tako pozno kot letos, ga še nisem sejala.(konec aprila in nekaj v zač.maja, ker smo nekaj podirali ob njivi in nisem imela pripravljene zemlje-veje vsepovprek) Morda je to krivo, saj je grah treba sejati, ko je dan še kratek in je bolj hladno. Vedno sem ga sadila konec februarja ali v marcu. |
Tudi jaz sem ga letos sejala zelo pozno, šele v začetku maja, ko sem našla lansko domače seme. Kar nekaj zrn je bilo manj dozorelih in so imela še zelenkasto barvo. Vzklil je bolje, kot kadar sadim kupljenega in tudi raste lepo. Pravkar se pričenja oprijemati opor. Morda je kaj pomagalo, da sem ga sadila tik vrste z zgodnjo glavnato solato, ki je poskrbela za senčenje in več vlage.