Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki
-
-
Italijani... ragno: pajek - ime naj bi dobil po "pajcevini" na plodovih.
http://www.piantinedaorto.it/prodotti/16441-caco-tipo-ragno
http://www.piantinedaorto.it/prodotti/16441-caco-tipo-ragno
-
Želil sem kupiti nekaj kakijev za poskuse, kot podlago za cepljenje, ampak v prodaji imajo sadike brez listov, zdaj ko moji v vrtu že cvetijo. Slišal sem ko je prodajalka drugi stranki razlagala da bodo pognali liste v juliju. Kaj se tu dogaja, zakaj še niso pognali ? Tvegati, ali ne ?_________________Uporabljam google translator
-
vugi je napisal/a: |
Želil sem kupiti nekaj kakijev za poskuse, kot podlago za cepljenje, ampak v prodaji imajo sadike brez listov, zdaj ko moji v vrtu že cvetijo. Slišal sem ko je prodajalka drugi stranki razlagala da bodo pognali liste v juliju. Kaj se tu dogaja, zakaj še niso pognali ? Tvegati, ali ne ? |
Meni so v drevesnici povedali, da imajo tudi sami še nekaj neprodanih sadik, ki niso odgnale. Vse skupaj bodo reklamirali dobavitelju, svojo sadiko pa lahko vrnem z računom, tako da jaz nebi tvegal.
-
vugi je napisal/a: |
Želil sem kupiti nekaj kakijev za poskuse, kot podlago za cepljenje, ampak v prodaji imajo sadike brez listov, zdaj ko moji v vrtu že cvetijo. Slišal sem ko je prodajalka drugi stranki razlagala da bodo pognali liste v juliju. Kaj se tu dogaja, zakaj še niso pognali ? Tvegati, ali ne ? |
Pozdravljeni
Letos je bila huda zima in zato je najverjetneje sadjarjem/trgovcem veliko sadik propadlo. Sam sem zgodaj spomladi kupil v loncu dva kakija čokolatino, ki sta bila mrtva.
Če sadika do sedaj še ni odgnala, potem najverjetneje sploh ne bo. Najboljši test je, da z nohtom poskusiš na steblu odstraniti lub in potem ti je takoj jasno ali je suho ali živo._________________Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Apple a day keeps the doctor away.
Klemen
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.
-