Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Amethyst Jewel
-
- Site Admin
Amethyst Jewel
(Prenos iz arhiva)
Tudi jaz sem lani dobila skrižana semena te sorte. Posadila sem tri rastline in vsaka je bila drugačna. Vse so bile bujne in imele so plodove v velikosti češnjevcev, ena je imela plodove podobne barve, kot bi moral biti pravi Amethyst Jewel, ena je bila rdeča, ena pa je, če se prav spomnim, vlekla bolj na oranžno. Okusni so sicer bili vsi trije, a nobenih nisem shranila, ker imam okoli 300 različnih sort semen z imeni in dvomim, da bi te kdaj ponovno sejala.
Letos imam originalna semena Amethyst Jewel in upam, da bodo končno pravi paradižniki.
Kako veliki so bili plodovi tvoje sadike, htf_lover?
Letos imam originalna semena Amethyst Jewel in upam, da bodo končno pravi paradižniki.
Kako veliki so bili plodovi tvoje sadike, htf_lover?
Pravijo, da gre tretjič rado. In res, v tretjem letu sem končno dobila pravo sadiko Amethyst Jewel. Vsaj upam, da je tokrat prava. Plodovi so lepi na pogled in tudi okusni, ravno prav veliki za solato.
Zanimivo pa je, da sem imela tudi letos srečo, da sem posejala ravno pravo seme (Vertiloom), saj so plodovi na drug sadiki taki :
Zanimivo pa je, da sem imela tudi letos srečo, da sem posejala ravno pravo seme (Vertiloom), saj so plodovi na drug sadiki taki :