Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fish Pepper
-
- Site Admin
Fish Pepper
(Prenos iz arhiva)
To je eden od čilijev, ki jih letos opazujem z največjim zanimanjem. Ima belo zeleno pisane liste, nezrel plod naj bi bil rumeno in temnozeleno črtast, zrel pa rdeče barve. Nezrele plodove uporabljajo za omako, ki gre k ribjim jedem.
To je najbolj pisan primerek. Liste ima malo zvite, ker ga imam pod kopreno zaradi izolacije plodov.
Imam 6 sadik, ki so enake velikosti, vendar nekatere nimajo lis. Tu sta posajeni skupaj levo najbolj pisana in pa desno čisto zelena sadika, ki ima le na enem listu belo črtico. Zanima me, če bo tudi zelena postala kasneje bolj pisana. Semena bom seveda pobrala iz najbolj lisaste.
To je najbolj pisan primerek. Liste ima malo zvite, ker ga imam pod kopreno zaradi izolacije plodov.
Imam 6 sadik, ki so enake velikosti, vendar nekatere nimajo lis. Tu sta posajeni skupaj levo najbolj pisana in pa desno čisto zelena sadika, ki ima le na enem listu belo črtico. Zanima me, če bo tudi zelena postala kasneje bolj pisana. Semena bom seveda pobrala iz najbolj lisaste.
Tako, kot je rekla Metujc. Dokler ni popek razprt, je varen pred oploditvijo. Jaz sem dala koprene gor malo prej, ker letos nameravam pobrati precej različnih semen in bi se lahko zgodilo, da bi koprene namestila prepozno. Pri čilijih, ki so v rastlinjaku in pod nadstreškom, se pravi na suhem, pa bom semena izolirala tako, da bom zalepila 2/3 zaprtega popka. Pri 40 sortah moram imeti spisek, katere izolirati na en način, katere na drug in katerih ne bom.