Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen - Allium sativum
Tudi jaz sem ga zadnjič probala spulit, pa ni šlo nikamor in sem tudi razmišljala, da bi ga namočila.
Zdaj, ko je Marijav to že sprobala, bom gotovo naredila enako, če ne bo šlo drugače.
Kot rečeno se ga lotim sredi tedna. Malo me še sekira, ker so semena še čisto sveža. Ponavadi počakam, da se kožica posuši..._________________naredimo svet lepši
Zdaj, ko je Marijav to že sprobala, bom gotovo naredila enako, če ne bo šlo drugače.
Kot rečeno se ga lotim sredi tedna. Malo me še sekira, ker so semena še čisto sveža. Ponavadi počakam, da se kožica posuši..._________________naredimo svet lepši
Jaz sem tisto gredo, kjer semenskih glavic nisem potrgala in je kožica še zelena, pustila še nepopuljeno. Zoreti bom pustila še do konca tega tedna, potem pa gre še to ven iz zemlje.
Ves populjeni pa se skupaj s kompletnimi stebli in koreninami suši oziroma zori. Čiščenje pride na vrsto šele čez kaka dva tedna oziroma ko se posuši tudi tisti srednji še zeleni del česna in dobija zrna v glavici lepo suho ovojnico._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ves populjeni pa se skupaj s kompletnimi stebli in koreninami suši oziroma zori. Čiščenje pride na vrsto šele čez kaka dva tedna oziroma ko se posuši tudi tisti srednji še zeleni del česna in dobija zrna v glavici lepo suho ovojnico._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Poslušaj, Marijav, koliko vode pa si zlila na grede? Imam namreč problem, ker na njivi nimam vode in se moram zmenit s kmetom, da jo pripelje... mislim, da je najbolje, da zaplešem en ples ali dva za dež in prosim za pomoč mati naravo
Takole pa se pri meni suši semenski česen
_________________naredimo svet lepši
Takole pa se pri meni suši semenski česen
_________________naredimo svet lepši
Količino težko rečem, sem napeljala na njivo cev in na koncu imam tako razpršilno šobo, ki šprica zelo na ozko, ni pa tak enosmerni curek kot če bi kar s cevjo zalivala. Pr normalnem pritisku kot na vodovodu sem šla s to šobo ob vrstici počasi čisto ob česnu po eni in drugi strani.Zalila sem tako, da je voda stekla res čisto pri glavici v globino. Vrstico, v kateri imam 12 glavic sem zalivala tako, da sem štela do 10. 5 sek. po eni strani, 5 sekund po drugi:? , pa naprej v drugo vrstico. (Jaz pri vsakem zalivanju vedno pazim, da zalijem direkt pod rastlino in ne okoli, kjer ni neobene koristi. )
Ni kaj, sistem od vraga, hi, hi.
No, za 6 gred dolgih 10 m in širokih 1,20 sem porabila slabo uro. Pulit smo šli po kakih treh urah._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ni kaj, sistem od vraga, hi, hi.
No, za 6 gred dolgih 10 m in širokih 1,20 sem porabila slabo uro. Pulit smo šli po kakih treh urah._________________Živeti na podeželju je najlepše!