Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katere rastline na prostem niso prestale letošnje zime

crtj-admin
Site Admin

Katere rastline na prostem niso prestale letošnje zime

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tale sušna in mrzla zima brez snega je "naredila red" med pogojno prezimnimi trajnicami. Pri meni so se poslovile:

Nepeta cataria - mačja meta
družinska sreča
jiaogulan *
verbena bonariensis
kosmatinec - glavnina. Te dni sem opazila majčken, majčken listek, ki se prebija izpod goščave suhih lanskih listov. Te sem namenoma pustila v upanju, da bodo zaščita.

mogoče še katera, ki se je doslej nisem spomnila poiskati

* izgleda, da je le preživel. Danes že kaže nekaj življenja.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Precej 2-3-letnih evodij. Par bradatcev (caryopteris). Lani sajena marelica.

(Mačja meta pa je OK.)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Origano (domnevno grški, visok, belo cvetoč) mi je preminil tako na vrtu kot v koritu na balkonu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Ostala sem brez pampaških trav. Šli sta obe 2m, stari več kot 5 let. Pa roza. Ostala je samo ena 1,5m pa še ta je bolj kilava.
Pa kadulje, trajne fuksije, ene dva hibuskusa. Pa se kej bi se najdlo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Dve sivki in dva rožmarina so mi šli. Tri ali štiri sadike trte Vrtinovih takisto, en kivi prav tako. Žalostna.

Ampak zdaj mi pa povejte; če bi vedno vse preživelo, kaj bi počeli? Ne bi bilo več kam sadit! Ljudje, nam bi se scufalo Wink !
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Edini rožmarin, timijan in in stara velika sivka. Srobot Montana, za katerega mi je najbolj žal, ker je bil čudovit in je bila z njim preraščena velika površina._________________LP Žižola
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pa še dva 2 leti nazaj sajena cepljena kostanja. Ta dva res nista imela lepe dobrodošiice - dve leti temeljite pozebe eno za drugim.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Rožmarin, ki je ostal na vrtu, figa Turca, ena od obeh prejšnje leto posajenih trt jedilnega grozdja in kutina (za katero še vedno mislim, da jo je kap in ni bil kriv mraz, saj je drevo preživelo že kar nekaj zim).
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letošnja zima mi je vzela:
-prezimno fuksijo
-potaknjenec trte Vanessa
-eno od treh različnih japonskih vetrnic (ker smo nekaj spreminjali, ne vem ali svetlo ali temno roza)

Muha, če je tvoj jiaogulan pod vprašajem, ti ga lahko jaz prinesem, ker je velik.
Odgovori