Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katere rastline na prostem niso prestale letošnje zime

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Rožmarin, žajbelj in ena mlada trta.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Muha, mačjo meto- mlade sadikce- ti lahko prinesem, pa drugim tudi.

lepo bodimo, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hvala za ponudbe, res ste prijazni. A zaenkrat ne bo treba. Jiaogulan se, kot sem kasneje pripisala, obrašča, mačjo meto sem pa sejala iz semena, ki mi ga je poslala figula. Mil, če se setev sfiži, te bom pocukala za rokav.

A ja, tudi meni je rožmarin dokončno pozebel. Žajblja sta pa preživela oba: širokolistni od metuljc in stara domača sorta navadnega ozkolistnega.

Sprva je izgledalo, da mi je pobralo trajni majaron, a se tudi ta zadnje dni obrašča, čeprav bolj obotavljivo.

Širokolistni žajbelj sem potaknila za sosedo in se je lepo ukoreninil. Če kdo želi potaknjence, jih lahko prinesem na srečanje.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Mi smo izgubili pet velikih artičok, prav tako ni prezimilo nekaj sadik dišavnic, kupljenih lani na jesenskem sejmu v Italiji (dva origana ipd.) čebulice ptičjega mleka, ki so prej preživele tri zime. Fedžoja je ostala skoraj brez listov, zdaj se je okrepila. Ostala sem še brez dveh botaničnih pelargonij, dveh roženkravtov in prezimne fuksije, ki sem jih imela v zavetrnem kotu na borjaču. Phormium tenax, novozelandski lan, kupljen na razprodaji v vrtnariji, je bil še decembra košat, zdaj ima pankovsko frizuro - napol je pobrit! Very Happy Verjetno še kaj pogrešam, pa se zdaj ne spomnim.

Ta zmrzal je bila kar opomin, da vsega pa le ne moremo saditi. V Ljubljani pa je v zaprti loži pomrznil lep del sukulentnih rastlin, kar se je zgodilo prvič do zdaj.

muha je napisal/a:

Širokolistni žajbelj sem potaknila za sosedo in se je lepo ukoreninil. Če kdo želi potaknjence, jih lahko prinesem na srečanje.

Muha, vesela bom žajblja! Hvala! Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MijaLan, dobiš.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

muha je napisal/a:
MijaLan, dobiš.

Hvala, Muha! na rožco
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Pri meni je slovo vzel kaki Nikita gift!Visok je bil že skoraj 2 m._________________Narava vse povrne!
mrmracka

Odgovor Napisal/-a mrmracka »

Ojoj, tega je pa res škoda. Mogoče se pa še prebudi......ali si mu že sekiro pokazal? Smile
Pri meni so pomrznili žajblji, preživel je le eden iz okolice Crikvenice, ki sedaj zelo lepo cveti._________________mrmracka
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Popolnoma "umrlo":
- nekaj 3-4 letnih vrtnih hibiskusov (vsi sejanci, enim nič, drugi pa-pa ?!)
- eno leto posajen 5-letni kiwi sorte heyward
- vse narcise sorte Thalia (tu je šlo verjetno za kombinacijo mraz + nekaj, a vsem ostalim narcisam blizu in daleč se ni zgodilo nič)

- vse ostale rastline presenetljivo dobro preživele preko zime
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Letos pa res kar precej: figa, kaki, 2 različna žajblja, rožmarin, timijan, smilj, nekaj vrtnic pa najbrž še kaj, česar se ta hip ne spomnim.
Odgovori