Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Moja štiriletna robida je tik pred cvetenjem:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV

Robida je tudi letos noro obložena z obeh strani pergole in ji še kaka dva tedna manjka do začetka zorenja:

_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Torej imaš bolj pozno sorto. Moja zgodnejša je pričela zoreti prejšnji teden, ta pozno sem pa ven vrgla, ker se je zorenje rado zavleklo v hladnejše in meglene dni, takrat so pa slabo zorele in še gniloba jih je rada prizadela.
MARIJAV

Sem pogledala za lani, masovno so mi začele zoret okoli 10. avgusta in potem še v september tazadnje, je vse lepo zorelo. Očitno je res malo bolj pozna sorta, ampak pri meni zelo uspešna. Sem jo pa dobila po pošti pred nekaj leti od prijaznega forumaša, tako da lahko rečem, da so to otročički foruma Wink_________________Živeti na podeželju je najlepše!
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

O, Marija tole pa izgleda slastno. Imam jo sicer tudi jaz, a šele prvo leto.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi pri nas imamo poznejšo, še ne zori, sosedo pa sem videla s skldo zrelih v roki danes popoldan. Bi imela tudi takšno, boilj zgodnjo. Če boš kaj stran metala, miuha, se priporočam.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc, ni problema, jo moram kar naprej redčit. Dobiš jeseni.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala. Lokacija za njo je že znana. Namesto dveh, treh trt, ki so se posušile, pridejo robide (in tayberry).
Odgovori