Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
.... tako in tako pravijo, da rastline s semeni porežeš, ko seme še ni dozoreno, ker se drugače močno osipa in ga veliko ostale na gredi.....
Točno to tudi sama letos opažam, ko sem ga prvič pustila semeniti. Če ga ne bi pred parimi dnevi porezala, bi vse končalo na zemlji zelo svojevrstno nabiranje semen ima tale motovilec ....
Hu, sem nekaj dni nazaj 6 ogromnih semenečih grmičkov prinesla v rastlinjak, dala v gajbico papir in gor osipajoče se rastline. Danes pridem pred vrata, iz gajbic pa odfrči jata ptičev, ki so pozobali skoraj vse, kar se je že osipalo . No , sedaj sem dala mrežo preko preostanka. Sem pa med česnom pred dvema tednoma vrgla staro seme ljubljanskega in je zdaj velik že en cm ter eden drugega tiščijo ven._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Eni se že spogledujete s paradižnikovimi solatami, mi pa smo se včeraj sladkali z motovilcem - samosevcem. Zrastlo ga je za eno pošteno skledo... Bil je odličen.
Brbr, kako samosevcem - moj samosevec je visok skoraj toliko kot jaz _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pred enim mesecem sem posejal motovilec (kaljivost 10 do 16 dni) v al. korito 3 x 0,5m, višina zemlje cca 6cm. Zemlja kupljena vrtna. Korito je v samostojnem neogrevanem zimskem vrtu. Na severni strani sem dal folijo z alu nanosom. Kalil je v 5 dneh, takole pa izgleda danes po dveh pobiranjih za večerjo za 3 osebe. Izredno hitro je zrasel. Večidel časa je bilo sonce (izjema je bil mislimda drugi teden) in posledično toplo. Čez noč je okno na kip.
Kje moraš motovilec odrezati, da na novo požene? Te dni s škaricami redčim zelo gost tepih motovilca in opažam, da tisti, ki smo jih po malomarnosti odrezali previsoko (nad kličnimi listi) hitro začnejo tvoriti novo rozeto, na tistih, ki jih odbijem nižje, pa še nisem nič opazil. Je pa kriza, ker je zelo težko ujeti pravo mesto, edina sreča je, da je korito dvignjeno.