Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Šmarna hrušica - Amelanchier sp.

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Pri meni je Robin Hill odvrgel plodove Crying or Very sad Princ William pa takisto zori Smile.
Ker so ptički poželjivo gledali in tudi "preverjali" zrelost bubik, sva ga ovila.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Meni pa so se lanske sadike iz skupne nabave posušile. Ne vem kaj je bilo narobe, enostavno niso odgnale, čeprav so še dolgo zgledale žive. Pretirane zmrzali pa tudi nismo imeli. Confused
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pernati prijatelji so me prehiteli Embarassed . Miniaturno drevesce je imelo nekaj plodov. Prvih pet (zrelih) je bilo za "množično" degustacijo, vsi navdušeni, zdaj pa vse prazno. Drugo leto bo oblečeno._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Pri meni je preživela le ena rastlina - dve sem dal v lonec, dve pa posadil. Zbudila se je samo ena (posajena zunaj), pa še tista samo s par listki, zrasla ni nič.

Sem mislil da je pri meni preveč peščena zemlja, pa vidim, da je treba met še malo sreče zraven...
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Moji dve špriklici sta se posušili, nadaljuje pa rast iz korenine.
Posadila sem ju v odrezano 5 l plastenko, pozimi sta bili v delno zaščiteni verandi.
Če bo šlo še naprej uspešno, bomo čez xy let zobali Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni nobena od dveh na balkonu ni preživela zime. Sicer sem odrezane palčke pustila v zemlji, če bi slučajno še kaj bilo junija, julija ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
Zorijo in so super. V nasprotju z lanskim letom so letos sadeži preživeli upor proti pomladi.

Še pes potrjuje, da so res super, ker se začnejo na njemu primerni višini in se lepo pase z grmov.

Zanimivo je (in naj kar ostane), da pri nas ptice niso poseben problem, čeprav se sadna džungla bliža desetim letom. Morda ker so vsenaokoli sadovnjaki in blizu gozd, ne vem.
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

meni je od 6-ih ena pognala, ena zacela s korenine ponovno, 4 pa direktno posusene.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ko prebiram naša poročila o lanskem jesenskem nakupu, se sprašujem, ali je bila tako huda zima ali smo imeli smolo in je bila celotna pošiljka bolj slaba._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem jeseni tudi kupil eno. Danes je takšna:

Odgovori