Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
mravlja
Prispevkov: 4237
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Uhu, Spiridon, dober prikaz!
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

thag je napisal/a:
Spiridon samo tako??
je potrebo pol tresti cvet, da se oplodi?
Ma kaj to je lepilo za les?

Ni treba. Običajno je vedno dovolj vetra, ki namesto nas "trese" rastlino.
Za lepljenje cvetnih popkov se uporablja navadno lesno lepilo brez organskih topil.
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

A so lanski zamrznjeni plodovi primerni za kuhanje omak?
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Zelenc je napisal/a:
A so lanski zamrznjeni plodovi primerni za kuhanje omak?

So. Pri meni je ta način ustaljena praksa. jutranja kavica
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Aha, ok. Ker sem probal nekaj zmrznjenih primerkov, pa sem bil kar malo razočaran glede na to, da so bili povsem mehki, ko so se odtajali. Čvrst plod je vseeno nekaj povsem drugega, starih pa ne bi rad zavrgel.

Fajn, se bom lotil kuhanja, pa bo šla ozimnica v omakce.
Very Happy
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Hja, saj se tudi oni čvrsti med kuhanjem zmehčajo do čisto mehkega. Twisted Evil
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »


Sedaj bo veselje vsak dan opazovati napredek na rastlinah ter plodovih._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Trocki
Prispevkov: 460
Pridružen: Če Maj 08, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Trocki »

pajo je napisal/a:

Sedaj bo veselje vsak dan opazovati napredek na rastlinah ter plodovih.


Pajo ti nič ne senčiš rastlinjaka? Koliko pa kaj pride stopinj notri ko je odzunaj 30°C in več?
Zelenc
Prispevkov: 464
Pridružen: Pe Avg 15, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pomoje je dost če ga odpre na dnu levo in desno?
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Trocki je napisal/a:
pajo je napisal/a:

Sedaj bo veselje vsak dan opazovati napredek na rastlinah ter plodovih.


Pajo ti nič ne senčiš rastlinjaka? Koliko pa kaj pride stopinj notri ko je odzunaj 30°C in več?

Ne nikoli ga ne senčim. Tukaj na sliki ni v celoti odprt drugače pa je na 6 straneh. Ja notri pa je tudi če je vse odprto od 35 do 44!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori