Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Češnja - Prunus avium

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mravlja, posebej se ne ukvarjamo s češnjami. kašno suho vejo odrežemo ko so zrele se najemo, nekaj zmrznem, večino razdelimo. popolnoma vse cepljene trešnje so cepljene na rešejke zato opažam, da jima življenska doba traja cca 30 in kakšno leto več. veje se tu in tam posušijo, seveda ne ukrepamo takoj in se, tako predvidevam v tem času zaleže karkoli že to je. naredi lukno in vrta skozi deblo veje po dolgem. prav pri hrustavki sem nekaj dni nazaj odžagala eno suho vejo, debelo za mojo pest. na rezu je bilo videti več luknjic in v eni se je razburjal beli črv. ni bilo časa za oglede, ker se je povlekel nazaj a na hitro me je spomnil na lesne črve kateri se zavrtajo kot "šraufciger". verjetno smo malomarni. in sedaj ko premišljujem si mislim, da bi bilo dobro požagati vejo maksimalno - do zdravega lesa, potem premazat in "blagoslovit" za mizo. drugače so vse te češnje bile, in so te katero so ostale nizke rasti, zelo košate in vedno nekje ob kakšnem zidu. slastne pa so oja. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Voda, hvala ti za odgovor.

Sem si predstavljal, da je "problem" zivljenska doba reseljike, pa naj bi ta bila precej daljska.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pobrali smo zadnje hrustavke na cepljenki pred 3-mi leti (kakšna 2kg) enormno velike. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

So se mogoče komu začeli sušiti listi na mladih češnjah?
Moj Bing (2 letna sadika) ima liste na zgornjih straneh vej čisto posmojene in začenjajo odpadati. Najmlajši poganjki so lepo zeleni in hitro rastejo.
Je za to kriva suša in vročina ali je krivec mogoče kaj drugega?
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Bi so tole dalo kako rešit? Čisti masaker. Lansko leto posajena češnja.
Ponoči so jo obiskali sosedovi damjaki, ki prosto hodijo okrog naše hiše že vso zimo... Crying or Very sad

[img[/img]
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Jaz bi jo prikrajšal do nepoškodovanega lubja, pa četudi je to 20cm nad tlemi, samo da je nad cepljenim mestom in da je vmes kakšen brst. Potem pa obvezno zaščititi.
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Bom poizkusila. Zaščitena je nekaj nad tlemi (mišljeno bolj za zajce), ampak ob količini snega je bila ta zaščita povsem brez pomena, ker je celotna zaščita pod snegom Smile
Pogledam jutri kakšno je stanje spodaj.
Hvala za nasvet.
matejos

Odgovor Napisal/-a matejos »

Kaj pričakujete, da se bo zgodilo s češnjami naslednji teden. Popki so že lepo definirani. Kaj bo pri recimo -8°c?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Matejos, od kod si? Daj napiši v profil.

Pri meni češnja še lepo globoko spi in nič ne razmišlja o prebujanju.
sreco

Odgovor Napisal/-a sreco »

Odgovori