Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Jaz pa sem nad sibirsko borovnico prav razočaran. Letos je bila vsajena drugo leto in je prvič rodila. Ampak plodovi so močno grenki. Kaj bi bilo lahko narobe?_________________Narava je vsemogočna!
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Precejsnje pomanjkanje vode... ?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

JR Design je napisal/a:
Jaz pa sem nad sibirsko borovnico prav razočaran. Letos je bila vsajena drugo leto in je prvič rodila. Ampak plodovi so močno grenki. Kaj bi bilo lahko narobe?

Kisli ali prav grenki?

Po mojem razumevanju je sicer grenkoba naravno zraven in grejo gojeni kultivarji skozi čas ravno v to, kako se je čim bolje znebiti.
JR Design

Vode jim ne primankuje, to sigurno ni vzrok. So pa res prav grenki. Sem nekaj časa čakal, ker sem mislil, da mogoče niso dovolj zreli. Potem so bili plodovi že čisto mehki pa še vseeno grenki._________________Narava je vsemogočna!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž taka sorta.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Trgovci se znajdejo, prodajo nam vsak plevel z lepim imenom. Sam imam 5 sort, ki pa so me vse razen prve kupljene "NONAME" kot jo je imenoval Mfranc, ta edina solidno rodi.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

JR Design je napisal/a:
Jaz pa sem nad sibirsko borovnico prav razočaran. Letos je bila vsajena drugo leto in je prvič rodila. Ampak plodovi so močno grenki. Kaj bi bilo lahko narobe?

Si plodove te sorte primerjal s plodovi kake druge sorte?

Si imel kakšno referenco?_________________mfranc
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hja, nad plodovi prvega leta na splosno se ni za obupati, nobena rastlina prvo leto ne pokaze tistega "kar zna".

Drugo leto se bo ze vedelo vec. Pocakaj...
JR Design

mfranc je napisal/a:

Si plodove te sorte primerjal s plodovi kake druge sorte?

Si imel kakšno referenco?

Poskusil sem neko sorto, ne vem ji imena, ki pa mi je bila dobra.
Dam ji šanso še drugo leto, če ne bo dobra, gre ven.
Hvala za odgovore_________________Narava je vsemogočna!
eskim

Odgovor Napisal/-a eskim »

Pozdravljeni,

zanimam se za nasad HASKAP sibirskih borovnic. Pa me zanima če je kdo od vas že posadil komercialni nasad preko podjetja HASKAP d.o.o., ter če so kakšne so izkušnje s podjetjem HASKAP ki bi naj odkupovale plodove.

Vsaka informacija je dobrodošla.

Lep pozdrav
Odgovori