Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Portulaca oleracea - navadni tolščak
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Portulaca oleracea - navadni tolščak
(Prenos iz arhiva)
Seveda je, zdaj se ga boš komaj branil. Tudi jaz sem nekoč s sadikami dobila prvo rastlino, zdaj pa ni kv. metra njive brez njega. Ga pulim, okopavam, pa ga je vedno dosti . Če ga pustiš, ti v celoti prekrije kot kak povšter celo površino in na vročini je to najbolj odporna rastlina . Za zastirko ti ga ne priporočam, ker se zgleda osemeni še spuljen in iz vsake koreninice požene na novo. V glavnem, čimprej ga pojej!_________________Živeti na podeželju je najlepše!
o madona!
jaz sem res trda.. jao!
polno njivo ga imam, ga pulin, tolčem z motiko, vse delam z njim da ga uničim..
že lani sem brskala po netu kaj je to, zdelo se mi je da je to to, pa vseeno nisem bila prepričana da je to to..
Pojma nimam kako se ga uporablja, slolata, juhe, mineštre ???
Kako ga vi pripravljate?
jaz sem res trda.. jao!
polno njivo ga imam, ga pulin, tolčem z motiko, vse delam z njim da ga uničim..
že lani sem brskala po netu kaj je to, zdelo se mi je da je to to, pa vseeno nisem bila prepričana da je to to..
Pojma nimam kako se ga uporablja, slolata, juhe, mineštre ???
Kako ga vi pripravljate?
No, pa sem spoznal še en uporaben "plevel".
MarijaV, to me pa spominja na tankolistnega dvoredca oz. divjo rukolo Komaj ga najdeš, drugo leto pa ne veš več kam z njim.
metuljc, vode nima nič oz. je odvisen od vremena, sonca pa cel dan.
Ko se malo razraste, ga imam namen vložiti kot kumarice (stebla in liste). Moj plan je sledeči: dobro ga operem, naložim v kozarec, zalijem z vrelo mešanico kisa(1del) in vode(3dele), sol, sladkor in nekaj začimb, postavim v ogreto pečico na 90°C za 15min in to je to. Nekaj ga bom pa poskusil tudi v solati.
Kaj pa ostali pripravljate?
P.s. pixie, ja eni "pleveli" pa so od hudiča ane, mi jih uničujemo, oni pa kar hočejo na naše krožnike
MarijaV, to me pa spominja na tankolistnega dvoredca oz. divjo rukolo Komaj ga najdeš, drugo leto pa ne veš več kam z njim.
metuljc, vode nima nič oz. je odvisen od vremena, sonca pa cel dan.
Ko se malo razraste, ga imam namen vložiti kot kumarice (stebla in liste). Moj plan je sledeči: dobro ga operem, naložim v kozarec, zalijem z vrelo mešanico kisa(1del) in vode(3dele), sol, sladkor in nekaj začimb, postavim v ogreto pečico na 90°C za 15min in to je to. Nekaj ga bom pa poskusil tudi v solati.
Kaj pa ostali pripravljate?
P.s. pixie, ja eni "pleveli" pa so od hudiča ane, mi jih uničujemo, oni pa kar hočejo na naše krožnike