Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dark Galaxy

crtj-admin
Site Admin

Dark Galaxy

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

To naj bi bil Dark Galaxy, čeprav se sprašujem ali je res. Plod bi moral biti čisto okrogel, te temne pikice bi po moje morale biti svetle, deli ploda pa temno vijolični. No, za počakat je, da se bo videlo, v kaj se bo razvil.

Če ga goji še kdo drug, naj prilepi sliko, letošnjo ali lansko.

Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz ga tudi gojim letos, ampak trenutno še nimam kaj pokazati. Plamenka, bova lahko spremljali tekom sezone če bo kaj podobnosti.
Uporabniški avatar
Plamenka

Vsekakor. Wink
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tale dark galaxy tudi slučajno ni okrogel, je zelo različnih oblik tudi vijolična ramena nima vedno. Slike iz lanskega leta. Je pa izredno okusen, morda ima malo debelejšo lupino.

Uporabniški avatar
Plamenka

No, potem je pa z mojim vse v redu. Wink Gledala sem slike od tatianastomatobase, tam so bolj okrogli.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Plamenka, kar je zdaj vijoičnih pik, bodo to potem tiste zlate zvezdice, ramena pa bi morala biti vijolična.
Ni pa to še čisto stabilna sorta, najdejo se tudi taki, ki nimajo nič antocijana, take naj ne bi nadaljevali v naslednjo generacijo. Torej bi bilo dobro shranjevati semena le tistih z vijoličnimi rameni.
Je pa zelo okusen. Aja, pa niti ne okrogel..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Plamenka

Šla sem pogledat še druge plodove (imam 3 sadike) in večina ima obarvana ramena, vsaj del. Semena bom pa pobrala iz najbolj vijoličastega.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Moj lanski:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Na pradajzmaniji sem vzela semena in letos je nastalo tole. Sadika je nizka, cca 60 cm visoka, ima vijolična ramena, dozorel pa še ni nobeden:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori