Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
-
- Kraj: Domžale
Imam podobno vprašanje: a je pokanje paradižnika na spodnji strani tudi posledica pomanjkanja kalcija? Pojavlja se mi pri še zelenih plodovih, približni tretjina je takih, včasih je kot da bi jih razneslo na krhlje. Sicer ne izgleda tragično, ker ne gnije, paradajz se razvija dalje, vendar je treba tak plod kasneje temeljito obrezat. Na žalost nimam slike.
Nikolaj, če po naravi niso taki paradajzi, da pokajo takrat ko so zreli na ramenih jima sedaj daješ preveč vode. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nikolaj, pri zelenih plodovih ne gre za pokanje zaradi vode, temveč ta motnja nastane večinoma zaradi temperaturnih šokov (velika razlika med nočno in dnevno temp) v času samega nastajanja plodov, torej takoj po oploditvi.
Če imam prav, boš pri googlanju besede 'catfacing' našel slike podobne svojim paradižnikom.
Žal pomoči ni, bodo pa plodovi čisto užitni, ko dozorijo, le ne tako lepi, zato jih nikar ne potrgaj!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Če imam prav, boš pri googlanju besede 'catfacing' našel slike podobne svojim paradižnikom.
Žal pomoči ni, bodo pa plodovi čisto užitni, ko dozorijo, le ne tako lepi, zato jih nikar ne potrgaj!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk, to je to, mislim da smo prišli zadevi do dna
Primer krhljev o katerih govorim
http://4.bp.blogspot.com/-E6xDksCiI1w/TjkLw-R7GvI/AAAAAAAAC0g/eQKUR92wcI0/s1600/ExtremeCatfacingOne8-2-11.jpg
Včasih so pri manjših plodovih še bolj izraziti.
Sem iskal pod raznimi 'poškodbami' na google, ampak za catfacing pa prvič slišim. Hvala.
Primer krhljev o katerih govorim
http://4.bp.blogspot.com/-E6xDksCiI1w/TjkLw-R7GvI/AAAAAAAAC0g/eQKUR92wcI0/s1600/ExtremeCatfacingOne8-2-11.jpg
Včasih so pri manjših plodovih še bolj izraziti.
Sem iskal pod raznimi 'poškodbami' na google, ampak za catfacing pa prvič slišim. Hvala.
Že dve leti nimam nobenega modrikastega. S temile sličicami si mi pa spet naredila skomine . Lepo jih je pogledat, še bolj pa bo, ko bodo zreli, a ne .
Letos se bo izgleda pri meni zorenje pričelo najbolj zgodaj od vseh let, kar gojim paradižnike. In cel mesec prej kot zadnji dve leti, ko sem prve zrele plodove (z izjemo balkončkarjev) utrgala šele konec prvega tedna avgusta. Prvi cvetovi so se pojavili v začetku maja in po dosedanjih izkušnjah sledijo pri mojih sortah čez 60 dni temu zreli plodovi.
Letos se bo izgleda pri meni zorenje pričelo najbolj zgodaj od vseh let, kar gojim paradižnike. In cel mesec prej kot zadnji dve leti, ko sem prve zrele plodove (z izjemo balkončkarjev) utrgala šele konec prvega tedna avgusta. Prvi cvetovi so se pojavili v začetku maja in po dosedanjih izkušnjah sledijo pri mojih sortah čez 60 dni temu zreli plodovi.