Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - Cucumis

Odgovori
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Muhica, moje so zelene. Pa ni panike - ravno tako dobre. No, jaz bom obnovila setev v soboto.

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dve od mojih šestih nakazujeta bele plodove, dve dolge zelene, pri ostalih se še ne da določiti.

Našla sem še dvoje semen, ki mi jih je par let nazaj dal TP. Takrat še niso bile skrižane. Če bodo še kalila, bom seme za naprej spravila od teh. Posajene so nekaj metrov vstran.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Mene zanima, kako se obnese pozna setev. Je v redu, ali plesen hitro pobere pridelek? Shocked_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ce v sept ni prevec dezja in megla, kumare zelo dobro se rodijo. Lani sem prvic s pozno setvijo podaljsala sezono do sredine oktobra. Enako naredim z buckami cuketami._________________CARPE DIEM
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tak način (namesto škropljenja pred plesnijo) že dolgo priporoča tudi Miša Pušenjak.
Kdaj je zadnji čas za sajenje obojega? ker so moje kumare in bučke prvega sajenja še majhne.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Obe rabita priblizno 1.5 do 2 meseca do prvih plodov. Jaz prvi teden v juliju se sadim oz sejem jesensko zelenjavo. Se bolj pa bilo naslednji teden._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri nas bomo danes pojedli prve letošnje. Joj, kako bi pasal zraven paradižnik! Ampak še ni nič obarvanega Rolling Eyes .

Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Je kdo že gojil tole kumarico Hmong Red Cucumber?
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

letos nimate težav s kumarami? kupljene sadike in 5 m sejanih - vse je rumeno, palež napadel. Jedli 2x in sedaj bo konec. Sad Kar za zjokat se._________________Lp, Živa
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Živa, še je čas, da posadiš nove. Nekaj bo pridelka.
Odgovori