Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Thymus - timijan (različne vrste)

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Muha, to je letošnje cvetje?
Ti normalno prezimi?

Nekako sem imela v glavi, da je treba te limonske zadeve vse presajati pozimi, npr. lim.trava, citronka in pa tale timijan.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

To ne more biti letošnje cvetenje, ker okoli timijana cveti črnika, ki je poleti cvetoča.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To je lanska fotografija, seveda. Je zimotrden, obnaša se podobno kot materina dušica v naravi.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Aja, pa res Smile
Kaj pa prezimna trdnost, kot navadni timijan?
Že dve leti ga gledam po vrtnarijah, pa si vsakič premislim.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letošnja zima ga sicer ni uspela uničiti, prizadela ga je pa le nekoliko. Blazinica se ni tako razširila, kot bi pričakovala in v sredini je dobila "plešo". Zelo podobno se obnaša, kot naša avtohtona materina dušica. To zelišče mi je zelo priraslo k srcu.

copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Re: Thymus - timijan (različne vrste)

Odgovor Napisal/-a copatka »

Moj timijan se je zelo razrasel. Ali bi mu kaj škodovalo, če ga zdaj pred zimo precej porežem? Ker menda recimo žajblja pred zimo ne smeš.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Timijan je malce muhast. Včasih ga zima preprosto vzame, še posebej, če je veliko mokrega snega.
Jaz situacijo rešujem tako, da jeseni par najdaljših vejic pogrobam, oz. upognem do tal in na sredini obtežim s kamnom. Tako grobanje mi je preživelo še vsako zimo, medtem, ko se je matični kupček marsikdaj v celoti posušil. Res pa je, da moj timijan raste na obrobku, kamor pozimi namečemo metrski + kup bolj ali manj mokrega snega.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Muha, hvala! Bom najdaljše veje vseeno porezala in posušila, spomladi (če bo seveda preživel zimo) ga bom pa bolj radikalno oskubila, ker mi z razraščanjem zatira drobnjak.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori