Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Yucca filamentosa - nitasta juka

Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

MijaLan je napisal/a:
Zadnjič v eni izmed vrtnarij zagledam luštno nič kaj zelo veliko nitasto juko - ljubezen na prvi pogled. Si rečem, da če je največ 25 evrov, si jo privoščim za vse opravljene izpite. Cene pa nikjer ... in pride prodajalka in reče: 69 evrov. Ehm, namesto nje sem kupila še eno hermeliko. 4 evri. Smile

Ti jo bom poskusila dat v jeseni - za opravljene izpite; je kar velika moja gospa. Lani je lepo cvetela, letos pa mogoče bo še. Samo me le spomni, ponavadi vem da sem nekomu obljubila, komu pa pozabim. Smile

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

doli je napisal/a:
Mislim, Muha, da ti nisem dala prave, ta ne bo cvetela. Ti na eno jesensko srečanje pošljem drugo. Oprosti!

doli, nič hudega, če ne bo cvetela. Saj je tudi taka lepa.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Irena je napisal/a:
MijaLan je napisal/a:
Zadnjič v eni izmed vrtnarij zagledam luštno nič kaj zelo veliko nitasto juko - ljubezen na prvi pogled. Si rečem, da če je največ 25 evrov, si jo privoščim za vse opravljene izpite. Cene pa nikjer ... in pride prodajalka in reče: 69 evrov. Ehm, namesto nje sem kupila še eno hermeliko. 4 evri. Smile

Ti jo bom poskusila dat v jeseni - za opravljene izpite; je kar velika moja gospa. Lani je lepo cvetela, letos pa mogoče bo še. Samo me le spomni, ponavadi vem da sem nekomu obljubila, komu pa pozabim. Smile

Irena

Irena, hvala - če bo, bom zelo vesela! Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Doliiii !
Prva je zacvetela tista, ki je s posodo vred posajena direktno na zemljo.

Tile dve (stranski) v koritu izgleda nimata dovolj energije za to. So pa seveda vse od prve do zadnje prišle iz tvojega vrta.

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Lepo, se ti bo širila. Druga pri meni rase kar dosti let pa ni še nikoli cvetela.
Lado

Odgovor Napisal/-a Lado »

Pa ponavadi jih imajo kot okrasne rastline v javnih ustanov in domovih.
Je pa zanimivo da ne potrebuje dosti zalivanja, dosti je enkrat tedensko.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Vidim, da imate zdrave. Moji sosedje in sestra, ki mi je podarila sadiko, imajo rjo na listih, tudi pri meni se je pojavila. S čim naj škropim?

en sosed je čisto rjasto stran vrgel._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moja ima spomladi stare liste vedno rjaste. Obrežem jih in počakam na nove.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moja letos prvič cveti in je visoka 2 m. neverjetno število cvetov_________________Lp, Živa
Odgovori