Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Mojo muskatko gojeno na vrtu pa je žena že pojedla
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

lpmami hvala!
Jaz tudi ze zobam tu pa tak kak cesnjevec Smile
Pa tudi rumene pelate sem ze in se ene vecje rdece ( zal edine dve sorte, za katere ne vem kaj so )_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni so tamali tudi že rdeči. Ampak bom jutri odtrgal, ko bodo še bolj ! Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Eden od balkončkarjev je že prav vabljivo roza-rdeč, a še čakam na bolj rdečo. Drugo je še vse zeleno, le whippersnapper nekako svetli zelenilo, kar kaže proti rdeči._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tri dni nazaj sem pobrala prve češnjevce: Gold Nugget in Sweet orange Cherry. Tudi ostali češnjevci so se že začeli malo barvati, debelejši paradižniki pa gredo še kar na debelino in vsaj tedna še ne pričakujem zorenja. No, mogoče Volovsko srce, ki je po mojih izkušnjah med debelejšimi običajno taprvo. Pa vsi, zunanji in tisti v plastenjaku, so letos izjemno zdravi (upam, da se mi ni kaj zareklo Evil or Very Mad ), in res, zunanji so neverjetno kompaktno raščeni in na višino še niso zlezli, kot ponavadi._________________Živeti na podeželju je najlepše!
tinejera

Odgovor Napisal/-a tinejera »

Zanima me kako naravno dodajati kalcij, brez kemije.

LAhko z zalivanjem ali foliarno.

Hvala
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

tinejera je napisal/a:
Zanima me kako naravno dodajati kalcij, brez kemije.
Brez kemije ne bo šlo, saj je raztapljanje kalcija iz jajčnih lupin v kisu kemijska reakcija.poljub
Seveda se razumemo, za kaj gre - malo heca mora biti Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Sicer ne vem če delam v redu ampak... v 10l kanto dam malo lopatko ( taka, ki jo ponavadi uporabljamo na vrtu) kurjega gnoja - starega lepo razmešam in zalijem vsako sadiko posebej. Za 1x v redu. Pa ene 2x na mesec približno._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

pajo je napisal/a:
Sicer ne vem če delam v redu ampak... v 10l kanto dam malo lopatko ( taka, ki jo ponavadi uporabljamo na vrtu) kurjega gnoja - starega lepo razmešam in zalijem vsako sadiko posebej. Za 1x v redu. Pa ene 2x na mesec približno.

Mislim, da kaj hudega narobe ne more biti. Ima pa kurji gnoj veliko dušika, saj se spomnim iz mladosti, ko je star fotr travnike gnojil s kurjim gnojem, da je bila trava zelo zelo gosta in temno zelena._________________kar zraste pač zraste
Odgovori