Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Optimist ne najdeš zato ker so to "istrske posebnosti" (?!?). Bicikl lepo, da si razdelil višek. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Bicikel je napisal/a:
Optimist, pježanko od vode že imaš. Voda, saj ni narobe, da sem eno oddelil v zbiralske namene Optimistu, ali ne? Bomo lahko spremljali sorto na več koncih.

OPTIMIST.
No, tudi pri meni imaš eno v dobrem, potaknjenec lanski iz Ročinja. Sedaj bom prvo ugotavljal ali je eno ali dvorodka(Ogled), pa oblika listov in podobno.
Za cepiče je pobiral NN iz obale, pa se je sorodnik ustavil in sedaj so tudi pri meni.
Sedaj se je tudi pri meni začela *Figova sezona*-Rjavi matalon za začetek.Zaradi velikosti ni za sušenje,ampak šele drugi rod.
Letošnji novi rod vrabcev ne pozna (Božjih zapovedi- NE KRADI) Laughing
Bo sledila kmalu brezplačna vzgoja. Shocked
LP. Vinkoz
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Vinko, če ti bo to uspelo boš bolj znan kot oni Trap v Ameriki.
vinkoz

pep je napisal/a:
Vinko, če ti bo to uspelo boš bolj znan kot oni Trap v Ameriki.

No, Pep, še nekaj dni in bo odšel prvi rod fig, nato se bo treba počasi pripraviti na obilni drugi rod za sušenje z novo mašinerijo (po zaslugi tvojega krajana). Ne bom izdal kaj vrabce moti ,saj sem se spomnil kako sem rešil problem glede zimskega hranjenja z več kg sončnic v napravljeni dvostopenjski krmilnici. .So se nato vrabci tako zredili , da je bilo pri valjenju toliko JAJC v gnezdiščih,da so ven padala.Pri parjenju pa kot obsedno stanje.Spomnil sem se na Balaševičevo pesem -Priča o petlu,Vrabčev zakon- kjer je PERJE,je za nas. Pa pustimo hec.
Letos tudi ostale fige dobro kažejo.
Evo, to je bera vsaki dan,iz enega drevesa (rjavi matalon)
lp. Vinkoz.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Lepo "tihozitje" pred lepo "krajino" Cool - da se ve od kje, kajpak. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Res lepo "figožitje", verjetno tudi precej sladko, a ne?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Ali misliš, da je še... ? Laughing
vinkoz

Živjo.
Da ne bodo samo vrabci kradli. Laughing
Včeraj sem bil v G. Brdih na sinovi parceli in glej ga zlomka- zrele fige poleg mojih doma in to Zeleni Matalon in Kamberi,pa sem si dal duška-
lp. Vinkoz.
mravlja

He, lep pogled, spet...

Vinkoz, koliko sort fig imas na tem posnetku - meni se vidijo (vsaj) tri?
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Vinko, to je živa poezija....nam so na žalost vse pomrznile, listje se je lepo obraslo, razen ena je še vedno brez zelenja._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori