Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

tinejera je napisal/a:
Zanima me kako naravno dodajati kalcij, brez kemije.
LAhko z zalivanjem ali foliarno.
Hvala

V času višjih temperatur je bolj priporočljivo foliarno dodajanje. Če temperature zjutraj ali zvečer, ko se zaliva, niso bistveno višje od 20'c, bo tudi z zalivanjem OK.

Se boš pa morala odločit za kemijo, ker kalcij je kemični element. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Že dolgo se nisem srečala s pomanjkanjem kalcija pri paradižnikih. Letos po dolgem času sem ga opazila pri pelatih Abbatista in Elba . Je prišel prav Protifert calcij, ki sem ga nekoč pomotoma kupila. Romeo in San Marzano Redorta teh težav pri meni nista nikoli imela. Kot tudi ne ostale sorte.

Zorijo še ne ˙(z izjemo balkonskih), prve pričakujem najkasneje 8. ali 9. ko sta dneva za plod. Po mojih opažanjih v teh dneh bolj množično dozorevajo.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
... prve pričakujem najkasneje 8. ali 9. ko sta dneva za plod. Po mojih opažanjih v teh dneh bolj množično dozorevajo.

Zanimiva ugotovitev.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

En plod Purple Bumble Bee že dobiva pravo barvo.
Pa Yellow Pear v loncu so tudi že porumeneli.

Od večjih paradižnikov sem pri Black Sarah včeraj na prvi etaži opazil že malce zagorela ramena, vsi rdeči so pa še zeleni !
Zanimivo mi je, da Stupice, ki naj bi bil zgoden paradižnik, pri meni letos dela najpočasneje. Sejan je bil istočasno z ostalimi.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Črni lepotec od Ave se že mehča in je popolnoma črn.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Muha tudi pri meni Abbatisti manjka kalcij.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

No, pri meni letos ni zaenkrat nobenih problemov s pomanjkanjem kalcija. Za vikend smo pojedli tudi prvo solato iz volovskega srca, pa tudi prva dva pelata Elba sta lepo pordečila. Izredno lepo uspeva Apero od Bicikla in pa ogromni Polar Bear. Wild tomato od Julije pa je itak vsak dan na programu za zobanje na vrtu.

Moram ta teden malo pofotkati in prilepiti kakšno sliko tukaj gor, heheh_________________kar zraste pač zraste
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Rade, no le daj, da vidimo kako izgledajo.

Meni sicer tvoj Elba nekaj štrajka. Obe rastlini sta ostali nizki manj kot 1m in sta očitno determinantni varianti podedovani od hibrida. Izgleda, da sem naletel ravno na napačne potomce. Rolling Eyes Eh bo treba priti do originala ali pa vsaj do neskončno rastočega potomca.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni pelat elba ni prav hudo visok, kakšen pritlikavec pa tudi ne. Je pa lepo poln sicer še zelenih plodov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Moja Elba naj bila taka

Taka kot je mi je v redu in ima kar nekaj plodov na sebi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori