Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni je semenski krompir(-ček) iz lanskega posejanega dobro rastel do zadnje suše. Ga nisem zalivala in tako sta dve rastlinici že kar konkretno porumeneli. Naj ju izpulim ali še pustim? Rada bi, da toliko dozori, da bo res semenski, se pravi, da se bo dobro skladiščil do druge sezone._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Majda

Odgovor Napisal/-a Majda »

Iz mojih izkušenj je dobro da za ta namen pustiš da se rastlina v celoti posuši, šele nato izkoplješ.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam pa letos 4 bunkice na krompirju. Na tistem, ki raste v gajbici na balkonu. Kdaj se to pobere za seme, se morajo zmehčati ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, prebarvati se morajo na rumenkasto. Kaj več pa vesta brbr in lpmami, se mi zdi.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bunkice so zrele, koniso več čisto zelene ampak rumeno zelene barve, zmehčajo se ne bistveno. če jih pustiš dovolj dolgo na rastlini, tudi same odpadejo, ko so zrele. To je tudi najboljše zagotovilo, da so dodora dozorele._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Danes sem izkopal Adoro. Še dobro, da spomladi nisem poslušal očeta, ki je godrnjal, da je švoh zemlja in da je treba gnojit.
Posadil sem 2,5 ali 3 kg, ne spomnim se zdaj, kakšno je bilo pakiranje. Izplen pa je bil okoli 30 kg. Danes približno 25, pa že prej 2x po nekaj.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O Andrej, imaš pa srečo.

Meni ga je pomanjkanje padavin stisnilo. Kolikor ga pač bo, toliko ga bomo pojedli

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

cinija1 je napisal/a:
Kolikor ga pač bo, toliko ga bomo pojedli
O, kakšna modrost Wink Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Oja, to pa to.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Spomladi sem v navalu veselja do sajenja na balkonu v zemljo v vedru vtaknila tudi krompirčka neznanega trgovinskega izvora, ki sta se pozabljena nekaj časa valjala po hladilniku, potem po zaprtem balkonu, tako da sta pognala čvrste kalčke. Škoda se mi je zdelo ne poskusiti, kaj bosta dala.
Enega sem izlončila prezgodaj in je bilo vse skupaj komaj "za piko odret", drugi je pa iz krompirja z današnjo težo 27 g dal tele krompirje (skoraj 170 g).

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori