Na nekaterih plodovih se mi pojavi delno gnitje. Pa me zanima če ima kdo kaj izkušenj s tem in zakaj naj bi do tega prišlo. Sicer so plodovi v večini lepi in zdravi, pregledal sem uši, pa nič našel, me pa moti, ker gre za res velik plod in je bil varovano vzgojen za semena....
Plod je sočen, temen in je očitno bil obrnjen glede na sončne žarke tako, da je pač temperatura ploda dosegla vrednost, ki je povzročila opeklino. Lani je bilo, recimo, takih opeklin na jabolkih veliko.
Najlepša hvala za komentarje, nasvete. Verjel sem namreč da se lahko rastlina po daljšem času na soncu lahko navadi na sonce, a temu očitno ni tako. Bom teglce iz previdnosti počasi premaknil v nekoliko bolj nežno okolje (beri: 1m nižje v senco izza ograje) in jih tam negoval. Vsi se pač učimo.
Zelenc: dvomim, da bi šlo za ožig. Danes sem enake poškodbe opazila na dveh plodovih mojih paprik. Plodova sta bila na strani, ki je obrnjena stran od sonca.
To je tudi meni znano. Sem imel že lani pri eni rdeči papriki, ampak samo en plod je bil tak. Ta prvi - spodnji. In letos enak pojav pri eni drugi rdeči papriki. Zaenkrat spet samo prvi plod, v sicer manjšem obsegu kot pri Zelencu, na dnu ploda, kamor posije bolj malo sonca. Tako mehko, svetlorjavo-oker tkivo. Nimam pojma, kaj bi bil vzrok.