Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2017

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, res je. Nima tiste "mrežice" na betu, ki je značilna za poletne gobane.
Ampak dejansko sem ga res našel prejšnji teden. Oziroma oba, 10 metrov narazen.
Sem bil pa potem še nedeljo na enih terenih blizu Jevnice. Tam pa nič od nič.
Eno samo samcato mikorizno gobo sem ugledal, neko na pol propadlo gobo iz družine cevark.
S tema dvema sem imel očitno res krompir !
Yamlina123

Odgovor Napisal/-a Yamlina123 »

Mi smo tudi šli prejšnji teden v petek pogledat - ampak je čist prazna hosta. Tudi divje gobe nobene Rolling Eyes
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Mi smo bli v soboto v gozdu, smo z gobarskim imeli srecanje, vse skupaj ni bilo kaj dosti, Nekaj golobic, lisick in kak goban. Ogromno poprovk, poprova mlecnica ali kako je po slovensko ( lactarius piperitus )
Sem oz. sva nasla najinega prvega gobana. Prvega v vseh smislih, gobe sva zacela nabirati lano oktrobra, tako, da sva se cista novinca, se pocasi uciva.
No najin prvi oz dva sva nasla je bil rumeni goban "Bolétus appendiculátus"_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Andrej Banko

Prejšnji teden sem v moji bližini videl nekaj majhnih, na pol suhih lisičk. Ta teden sploh ne pomislim, da bi šel iskat.

Thag, a prav v bližini obale se tudi najdejo gobani ali ste šli kam bolj v notranjost, npr. proti Ilirski Bistrici.
Ker dejansko mi gozdički v tistem obalnem pasu, recimo Z/JZ od Slavnika, res ne izgledajo kot potencialni tereni za jurčke.
Nazadnje urejal/a Andrej Banko 19 Jun 2017 13:53; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

AB, spomnim se enega davnega septembra v Červarju blizu Poreča, jurčkov v gozdičkih tam okoli se je trlo, dobesedno. Kar na soncu, na pomolih smo jih sušili.
Andrej Banko

Načeloma imam v celinskih gozdovih kar dober nos za to, kje te ugoden teren za gobane, ampak da tam dol tudi ( omembe vredno ) rastejo, tega si pa ne bi mislil.
No ja, ne bom šel preverjat. Mi je res od rok in nepoznano. Imam precej bližjih, poznanih in preverjenih terenov.

Vseeno pa že nekaj let razmišljam, da enkrat bi se pa za hec spravil iskat gomoljke ( tartufe ).
Kar nekam, tam dol ob Dragonji. Malo bi kopal okoli hrastov. In če bi mi po naključju res uspelo kaj najti, bi šel potem takoj še loto listek napisat ! bhuahahaha
thag

Andrej bili smo v okolici Abitantov.
Po mojih informacijah se pa kar najdejo, sicer pa odvisno od vremena in lokacij. Bojda so tej gozdovi na tej strani obale dokaj bogati._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Andrej Banko

Ena revščina danes:

Ampak čez 1 teden, 10 dni pa bo. Vsaj pol košare ! very happy
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Andrej Banko on je_________________
thag

Midva sva bila v soboo spet v abitantih, ni bilo kaj dosti, nasla sva nekaj lisick, nekaj lepih golobic ( cyanoxante ) in pa ar nekaj "lactarius pergamenus-ov, so zelo podobni poprovim mlecnicam, katere sem posusil in jih bom danes zmlel, za zacimbo:) Aja 3 Lactarius volemus Socna mlecnica... res smrdijo jahahah_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Odgovori