Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
Ja, vse take reči se lahko zgodijo, če imamo hibridno sorto za osnovo. Bomo pač dali zadevo na stran, razen, če bi se komu dalo delati selekcijo.
Sam sem se trudil z Aperom in prišel do F6, zadeva bolj rodna od originala, le okus je izginil nekam... Letos sem ponovno startal s sejanjem F2, da vidim, če ga je kaj ostalo, ali je bilo le takšno leto....
Sam sem se trudil z Aperom in prišel do F6, zadeva bolj rodna od originala, le okus je izginil nekam... Letos sem ponovno startal s sejanjem F2, da vidim, če ga je kaj ostalo, ali je bilo le takšno leto....
mfranc je napisal/a: |
Hm, moja Elba pa je rahlo "čudna" . Plodovi so krajši, čokati, eni mejijo na okroglost; me prav zanima, kakšni bodo dozoreli ...... |
Tudi ena od mojih sadik Elba2 ima bolj okrogle srčaste plodove. V tunelu nobena od Elb ni dosegla kaj dosti več od pol metra, ona na prostem je pa blizu 1 metra.
Plamenka je napisal/a: |
To so pa moji - seme Elba 1. 2 sadiki imam, ena je 30-40 cm višja od druge. |
Plamenkina Elba bo kar ta prave oblike, originla sadeži so podolgovati, kot je tudi na mojih slikah razen pete, ki pa je očitno nekaj skrižano.
Mfranc, bova skupaj napisala patent
Sicer pa Elba ne zraste visosko, nekje do cirka enega metra gre._________________kar zraste pač zraste
Moje Elbe zaostajajo za vašimi. Zdaj obilno cvetijo na več etaćah, na spodnji pa imajo majhne plodičke. kakšne so oblike, še ne morm rač. Ko bodo večji, jih poslikam... Po številu etaž/cvetov, pa se že zdaj vidi, da je to zelo rodna sorta.
Rade, že zdaj hvala za semena._________________naredimo svet lepši
Rade, že zdaj hvala za semena._________________naredimo svet lepši