Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Recepti likerjev
Skorjica v čemerkoli alkoholnem.
Limoncello = namočena skorjica v (sadjevcu, slivovki, hruškovcu, tropinovcu... nekje 5-7 lupin limon v 1 l šnopsa, lupiš lahko z nožem za krompir, NE BELEGA!) + enaka količina mešanice 2 voda : 1 sladkor
Namesto izdelave do konca si shraniš polizdelek: samo alko od namakanja skorjice - in potem to dodajaš povsod, kamor bi sicer moral zraven dati namakat tudi kaj skorjice, pa takrat -- nisi imel nešpricanih limon, se ti ni dalo, si moral peljat psa na aerobiko...
Limoncello = namočena skorjica v (sadjevcu, slivovki, hruškovcu, tropinovcu... nekje 5-7 lupin limon v 1 l šnopsa, lupiš lahko z nožem za krompir, NE BELEGA!) + enaka količina mešanice 2 voda : 1 sladkor
Namesto izdelave do konca si shraniš polizdelek: samo alko od namakanja skorjice - in potem to dodajaš povsod, kamor bi sicer moral zraven dati namakat tudi kaj skorjice, pa takrat -- nisi imel nešpricanih limon, se ti ni dalo, si moral peljat psa na aerobiko...
Lavanda je *zelo* močna aroma, zelo hitro se sprosti v alkohol, tako da pogosto testiraj, kako daleč je. Lahko si tudi že v enem dnevu pri koncu, odvisno, kaj želiš doseči.
Pa na splošno (torej ne le za sivko) je tako, da četudi večina receptov pravi, naj se sladkor ali sladkorna raztopina dodaja po namakanju - je vsaj po mojem vtisu pogosto fajn, da je že od začetka zraven nekaj malega sladorja, ker lepše poteka aromatizacija. Ne znam razložiti številčno in kemično, samo povem, kakšen vtis sem dobil doslej.
(Kaj je to nekaj malega - žlica ali dve v liter.)Nazadnje urejal/a crtj 11 Okt 2015 12:50; skupaj popravljeno 1 krat
Pa na splošno (torej ne le za sivko) je tako, da četudi večina receptov pravi, naj se sladkor ali sladkorna raztopina dodaja po namakanju - je vsaj po mojem vtisu pogosto fajn, da je že od začetka zraven nekaj malega sladorja, ker lepše poteka aromatizacija. Ne znam razložiti številčno in kemično, samo povem, kakšen vtis sem dobil doslej.
(Kaj je to nekaj malega - žlica ali dve v liter.)Nazadnje urejal/a crtj 11 Okt 2015 12:50; skupaj popravljeno 1 krat