Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kumare - solatne

crtj-admin
Site Admin

Kumare - solatne

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Lani sem v Kalii kupila seme Southern Delight, neke azijske izjemno dolge (cca 40 cm). Od 5 semenčkov sem pridelala le dve sadiki, ki sem jih posadila v plastenjaku v kot in jih razpeljala navpično. Pri hiši nas je 10 jedcev, pa smo celo sezono ob paradižniku imeli kumar noro - bolj sem jih trgala, hitreje so rastle. Eno sem pustila jeseni za seme in sem komaj kakih 10 zrnc našla takih, da bi tudi kalile, ostalo so bile vse gluhe. In letos: krasno, vzgojila 4 sadike, ki že rodijo te čudovite dolge in skoraj brez semen kumare. (Pa naj bi to bil hibrid - ampak se letošnji plodovi od lanskih ne razlikujejo.) No, letos tega semena nisem nikjer našla.
Imam pa še dve sadiki belih kumar, ki pa kar nekaj zaostajajo v rasti, izgleda da jim rastišče ne paše._________________Živeti na podeželju je najlepše!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Saj veš kaj ti je storiti, a ne? Skrbno pazi te tvoje super punce, poberi kar se da semena, da boš lahko nasitila nas žicarje - se prijavljam za seme ali dva Embarassed_________________naredimo svet lepši
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Lep pozdrav, Marija

Tudi jaz se že sedaj v vrsto postavljam za kakšen semenček teh prekrasnih kumaric, že sedaj hvala....

lepo bodi, Mil
MARIJAV

Bom poskusila jeseni vsaj 2 plodova pustiti za seme, pa kolikor ga bo - bomo videli. Za seme pustim šele čisto zadnje, ker če jih sedaj pustim, sadika neha cveteti in nastavljati nove plodove, kar pa mi trenutno seveda ne ustreza_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Če želiš pobrati seme, moraš kumaro pustiti na rastlini? Kako dolgo pa?
MARIJAV

Kumaro pustiš na rastlini da popolnoma dozori, običajno v rumeno barvo in da od rastline dobesedno sama odpade. Pa še takrat jo pustimo zoreti, semena očistim tik preden bi kumarica začela gniti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Aha, hvala. Saj se zdaj spomnim, da je pri bučki enako.
MARIJAV

Takole imam dve sadiki na začetku plastenjaka v kotu nasajeni. Tale plod je že osmi po vrsti(7 je že pojedenih):
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Imam tri sadike solatnih kumaric. Cvetijo neumorno. Plodov pa skoraj nic. Do sedaj sem pobrala tri plodove. Cvetki se susijo. Ali lahko kaj naredim?
Odgovori