Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Pajo, če imaš še kaj nebodečih čojot viška, te prosim za 2.

Hvala

Lepo bodi, Mil
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Imam samo kako se bova zmenila glede dostave.
ZS_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Primeren dan se mi je zdel danes, da čajoti dam v zemljo. Vlažna zemlja ne prevroče kot prejšna leta...
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pajo jih je že posadil, kaj pa ostali?

Sama se še kar nekako obotavljam. Tam, kamor jih mislim letos posaditi, je bolj vlažna ilovnata zemlja. Bojim se, da še ne dovolj pregreta. Škoda bi mi bilo, da bi propadle, ko pa sedaj tako lepo in zadovoljno izgledajo.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Muha, dve leti zapored so mi propadle, lahko, da prav zaradi moje neučakanosti. Letos še cincam. Še kdo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kar cincajmo še, bodo kasneje nadoknadile "zamujeno".
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz nimam kaj cincati. Od treh čajot, ki sem jih dobila jeseni, ni nobena več živa. Zadnji je očitno škodil mraz, čeprav dolgo ni bilo videti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Zakaj pa niso čajote med bučevkami. Naše so že v zemlji. Ravno danes smo pojedli zadnje lanske. Smo ga pa posrali ko smo sadili tiste z bodicami in tiste brez skupaj. Nekaj se jih je skrižalo v ene take četrtbodičaste.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vam čajote že kaj delajo?

Meni so belo docela popapcali neki glodalci. Bolj kot voluharja imam na sumu miši, ker je bilo jamica izdolbena od zgoraj. Pojedena korenina v celoti in kompleten svež mlad poganjek in jagode v bližini. Pri zeleni so omagali, ko se je že malo otrdelo stebelce držalo le še na dveh koreninicah. Zaenkrat mi jo je, tudi z izdatno pomočjo Protiferta LMW, uspelo rešiti, je pa ostala pri 30 centrimetrih in trenutno nastavlja dva nova poganjka iz korenin. Držim pesti, da bodo glodalci tokrat našli kaj bolj okusnega (mogoče tisto, kar je nastavljeno v pasti Evil or Very Mad ).
pajo

Iam jo že po celi trti! Pa kje je še do takrat ko bo res začela delati. Meni začne bodice delati ponavadi tam nekje 10 septembra. Potem pa v 1 mesecu veselica._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori