Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gold Nugget

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nehoten poskus letos: sadike, s katerimi sem zamujala pri presajanju in so se dolgo matrale v lončkih št. 10, so vso energijo dale v cvetenje in plodove. Listi so izgledali dokaj ubogo. In ravno na teh sadikah so prvi plodovi dozoreli že par dni nazaj Surprised Very Happy . Sadike so bile od začetka aprila v zunanjem plastinjaku.

Tiste, ki so bile pravočasno posajene v korita, jim bodo sledile z vsaj dvotedensko zamudo. Na vsak način pa cel mesec prej, kot bom dobila prve iz vrta.

Gold nugget že par let ne sme manjkati na mojih okenskih policah. Po novem samo na pritličnih, ker ga je bilo na podstrešnih preveč nevarno obirati skozi okno. Tam so sedaj le Whippersnapper-čki, ki nimajo tako dolgih vrhov.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letos ga imam le na oknu v pritličju, da ga sploh lahko obiram.

Spet dve sadiki v koritu. Doslej sem nabrala že vsaj 2 litra plodov.

Tokrat sem ga predolgo pustila rasti pokončno. Povesil se je šele pod težo plodov. Slaba stran tega je, da je ogromno plodov skritih na spodnji strani pod listjem ob steni. V bodoče ga bom prej prisilila v povešanje (občasno ga bom pustila nezalitega in pogladila navzdol - ideja ivčk). Tako se bo rast prilagodila in bo vse cvetje in plodove tvoril na osončeni površini.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Tale ideja mi je dobra, ampak... kje so pa "rudeci" nageljni Very Happy ?

"nasa" pravi, da se rozic ne da pojesti... Laughing.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

O, kako lepo, prosim, prilepi še slikce tvojih drugih okenskih polic, da se naužijem teh krasot.

Hvala

Lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

mravlja je napisal/a:
Tale ideja mi je dobra, ampak... kje so pa "rudeci" nageljni Very Happy ?
.

Sem se par let matrala z njimi, pa pri meni nikakor ne uspevajo Crying or Very sad . Kljub lepoti in okusnosti paradižnikov bi jih vsaj na zgornjih oknih takoj zamenjala z gorenjskimi nageljni, če bi rasli tako lepo košato, kot sem jih bila navajena v mladosti.

mil: preostanek je tukaj drugi dve okenski polici sta "copy-paste". Letos imam na podstrešnih oknih le WS, ker so krajši in se jih da obirati brez vrtoglavice in polomljenih vej.
Nazadnje urejal/a muha 16 Jul 2017 13:00; skupaj popravljeno 1 krat
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Nič nisem našla pod tukaj.....

Pa drugič...
Lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Mil, nekaj je bilo narobe z linkom. Poskusi ponovno, sedaj bo.
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Ja, Muha, HVALA, to sem vidla že prej, sem mislila da imaš še več slik. SUPER.

Lepo bodi, Mil
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Končno tudi pri nas,čeprav je letos taka žalost in jaz prav nobenega časa da bi malo več se jim posvetila

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Tale je letos prvi dozorel. Sodeč po opisih drugih forumašev to ni izjema.
Sigurno bo ostal v izboru, nečak ga obožuje. No vsi ostali ga tudi, kolikor pridemo na vrsto. Wink

Odgovori