Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cascabella
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Cascabella
(Prenos iz arhiva)
Cascabella
Vrsta: Capiscum Annuum
Skovili: 1500 do 4000
Plod: rumen, kasneje oranžen in rdeč, do 5cm dolg in 2cm širok, srednje debele stene
Naj povem, da obstaja Cascabella in Cascabel. Cascabel ima manjše oz. skoraj okrogle plodove s tankimi stenami, v začetni fazi je zelen in se prebarva v rdečo, poleg tega pa tudi pikantnejši (od 2500 do 8000SHU).
Za mojega že lahko rečem da je Cascabella, plod je sicer še majhen, ampak je že koničast, barva je pa tudi taprava - rumena.
Lahko bi rekli da je pomanjšana različica madžarskega Hot Waxa ali pa pikantna in pomanjšana različica madžarske sladke paprike Feher, lahko pa tudi en milejši in manjši rumen Jalapeno.
Po podatkih iz spleta naj bi potreboval okoli 75dni do rumene faze, kasneje se prebarva v oranžno, v biološki zrelosti pa v rdečo.
Za konzumiranje se povečini uporablja v rumeni fazi. Jemo surovega, narezanega v solatah, ali pa jih vložimo - no, jaz ga gojim za vlaganje.
Lahko rečem da je precej košata rastlinca in tudi med večjimi v mojem letošnjem "arzenalu".
Cascabella - 23.7.2013
Cascabella - 20.8.2013
Cascabella - 27.11.2013
Nazadnje urejal/a TwityPity 27 Nov 2013 12:42; skupaj popravljeno 1 krat
Vrsta: Capiscum Annuum
Skovili: 1500 do 4000
Plod: rumen, kasneje oranžen in rdeč, do 5cm dolg in 2cm širok, srednje debele stene
Naj povem, da obstaja Cascabella in Cascabel. Cascabel ima manjše oz. skoraj okrogle plodove s tankimi stenami, v začetni fazi je zelen in se prebarva v rdečo, poleg tega pa tudi pikantnejši (od 2500 do 8000SHU).
Za mojega že lahko rečem da je Cascabella, plod je sicer še majhen, ampak je že koničast, barva je pa tudi taprava - rumena.
Lahko bi rekli da je pomanjšana različica madžarskega Hot Waxa ali pa pikantna in pomanjšana različica madžarske sladke paprike Feher, lahko pa tudi en milejši in manjši rumen Jalapeno.
Po podatkih iz spleta naj bi potreboval okoli 75dni do rumene faze, kasneje se prebarva v oranžno, v biološki zrelosti pa v rdečo.
Za konzumiranje se povečini uporablja v rumeni fazi. Jemo surovega, narezanega v solatah, ali pa jih vložimo - no, jaz ga gojim za vlaganje.
Lahko rečem da je precej košata rastlinca in tudi med večjimi v mojem letošnjem "arzenalu".
Cascabella - 23.7.2013
Cascabella - 20.8.2013
Cascabella - 27.11.2013
Nazadnje urejal/a TwityPity 27 Nov 2013 12:42; skupaj popravljeno 1 krat
Sem ter tja že kakšen roma na krožnik, skovili so ravno pravšnji zame, okus mi je všeč, dovolj mesnat, le kakšno seme manj bi lahko imel.
Skratka, ostane v loncih/na vrtu, le v večjem številu.
Sem tudi že vložil dva kozarčka, le da sem jih pomešal s sladkimi feferoni, ki so si na prvi pogled precej podobni, samo malce večji so - kozarček presenečenja.
Skratka, ostane v loncih/na vrtu, le v večjem številu.
Sem tudi že vložil dva kozarčka, le da sem jih pomešal s sladkimi feferoni, ki so si na prvi pogled precej podobni, samo malce večji so - kozarček presenečenja.