Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Robida - Rubus fruticosus

Odgovori
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Jaz imam dve breztrnasti in zelo lepo obrodita. Res močno. Samo moje so kisle in se okus ne da primerjati s "pravimi" trnastimi._________________LP Žižola
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Uf, robide na JZ strani je kar požgalo, pa sem jih pogosto zalival. In razni leteči stvori jih tudi veselo napadajo ... Evil or Very Mad

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Takole požgane plodove imam jaz vsako leto na vejicah, ki se skoraj dotikajo asfalta.
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Andrej Banko je napisal/a:
Uf, robide na JZ strani je kar požgalo, pa sem jih pogosto zalival. In razni leteči stvori jih tudi veselo napadajo ... Evil or Very Mad

Jp, tudi jaz imam podobne težave...
Je pa letos na plodovih ogromno zeleno srebrnih svetlečih hroščev! Mogoče kdo ve katere vrste so?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
Zgodaj pomladi sem posadil Triple crown (hvala Izbet).

3 leta kasneje, jeseni 2017, so to cele pošasti, ki se na veliko razmnožujejo in poganjajo tudi močne stranske poganjke. Toliko časa so rabile, da so se res razkomotile, zdaj pa kot kaže mislijo osvojiti teren.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Meni so še najboljše divje robide._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

V Kalii imajo Triple crown (že en teden nazaj, pozabil napisat). Vendar so mickene tenke, kot da so samo zakoreninjeni pogajnki in še to bolj socialni. Tako da kdor bo vzel, rabi po moje nekaj potrpljenja z njimi (na primer leto več kot sicer).
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Robida zaradi svojih znacilnosti rabi najmanj dve leti, da lahko rečemo, da dajo povprečen pridelek.
Ce je koreninski sistem močan, je toliko bolje. Prvo noname robido, ki sem jo kupil je bila debela kot zobotrebec za ražnjiče. Zdaj po več kot 5ih letih je postala ogromna rastlina.

Triple crown je ena boljših sort v mojem nasadu.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ooooo... Pa ti si živ! Super Smile

Kot praviš. Moje (tvoje) 3-crownice so prvič letos res zverine, v prejšnjih letih pa sem jih kar sumničavo gledal, a iz tega bo kaj.
izbet

Odgovor Napisal/-a izbet »

Dokler robida ne naredi močnih korenin, ni kaj pričakovati močnih"vej", če ni močnih vej ni kakovostnega sadja...
Odgovori