Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebula - Allium cepa L.
Ko sem sejala domače seme čebule na prekopano zemljo, kjer je bil ob robu njive napeljan gnoj, ki je nekaj mesecev bil tam, je zrasel zdrav in lep čebulček. Kupljeno seme (2 zavitka v Lidlu), ni nič vzklilo, sejano na njivo, pritisnjeno samo v zemljo, kot sem to delala desetletja nazaj.
Moje mnenje je, da brez hrane rastline ne rastejo kaj prida, seveda z ustrezno hrano pa. Še izkušnja s čebulo: kjer ji zemlja ne ustreza, z nobenimi ukrepi ne bomo izboljšali zemlje. Kjer ji ustreza, lepo raste.
Seveda, če ni plesni in muhe.
Hvala, Zuf._________________Lp, Živa
Moje mnenje je, da brez hrane rastline ne rastejo kaj prida, seveda z ustrezno hrano pa. Še izkušnja s čebulo: kjer ji zemlja ne ustreza, z nobenimi ukrepi ne bomo izboljšali zemlje. Kjer ji ustreza, lepo raste.
Seveda, če ni plesni in muhe.
Hvala, Zuf._________________Lp, Živa
-
- Kraj: Domžale
jaz česen in čebulo sušim vsaj 3 dni na soncu a da zraven pihlja, torej na dvignjeni, rešetkasti in prepišni površini (ta zelo ozke manjše palete). šele potem, čez teden dni (se ne mudi) spletem kite in porežem ostanke stebel in koreninm ter obesim v senčni prepih. lpvoda
PS: nič ne lepotičim pridelka, ne čistim zunanjih lupin._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: nič ne lepotičim pridelka, ne čistim zunanjih lupin._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Cesen pospravljen. Se susi pod streho nad cebeljnjakom. Tudi cebula pobrana in spletena v kite. Jaz jo spletem takoj po pobiranju. Se mi zdi, da se tako v kiti zeleni del najlepse zasusi. Kite obesimo pod streho, kjer je stalno malo prepiha. Tako jo pustim do prvih vecjih mrazov. To je do takrat, ko se minus odalja tudi cez dan. Se vedno imam nekaj lanske cebule. Nic ni odganjala in se vedno je cvrsta._________________CARPE DIEM
Vcerajsnje novice: http://www.zurnal24.si/magazin/vip/ne-boste-verjeli-s-cim-se-je-ukvarjal-dedek-melanie-trump-294078
Ve kdo kaj vec o tem?
Dajmar, jo poznas? Kaksna je raška č'bula?
Ve kdo kaj vec o tem?
Dajmar, jo poznas? Kaksna je raška č'bula?
O tejle raški čebuli sem pred leti že zasledila en članek. Takrat je pisalo, da jo vaščani ljubosumno čuvajo zase in je težko priti do sadilnega materiala. Kasneje sem jo hotela poiskati, a sem pozabila, od kje je... No zdaj spet vem in se bom gotovo potrudila, da dobim kakšen primerek._________________naredimo svet lepši