Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.
-
- Site Admin
Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.
(Prenos iz arhiva)
Moram reči, da ne vem
Ko sem sadila prvič, so bile moje flance. Potem pa je bila na delu kapusova muha in sem sadikce postopoma menjavala z drugimi - najprej s svojimi, ker sem jih imela viška, potem pa mi jih je zmanjkalo in sem jih nekaj kupila. Ja, in zdaj ne vem, a sta tile dve glavi, ki sta vendarle uspeli, iz mojih ali iz kupljenih sadik. Nerodna reč, kajne?
Ko sem sadila prvič, so bile moje flance. Potem pa je bila na delu kapusova muha in sem sadikce postopoma menjavala z drugimi - najprej s svojimi, ker sem jih imela viška, potem pa mi jih je zmanjkalo in sem jih nekaj kupila. Ja, in zdaj ne vem, a sta tile dve glavi, ki sta vendarle uspeli, iz mojih ali iz kupljenih sadik. Nerodna reč, kajne?
Cvetača je izjemno občutljiva rastlina. ne sme imeti ne preveč ne premalo ničesar. Preveč ali premalo vode jo prizadane, ravno tako preveč ali premalo gnojil, ravno tako previsoke tem., ma prava dama je, no. Rabi stalno nego in stalne pogoje. Poleg tega je izredno občutljiva, kot vse kapusnice, vse jo napada, od golšavosti, do gosenic, pa tudi bolhači in gniloba, pa še marsikaj drugega. Tako da jo je v resnici zelo težko pridelati. moraš dobiti res kvalitetne sadike pa še srečo imeti z vremenom. Mnogo lažje jo vzgojiš v rastlinjaku. Če se tam ogneš gosenic.