Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Letos pri nas z krompirjem je ena prava zalost, opazi se pomanjkanje vode, saj na rastlini gomolji so.... a so majhni :( no porabli ga bomo pa vseeno._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pa še to me zanima: so te hrapave pike kakšna bolezen ali samo lepotna napaka? V mesu ni bilo nič opaziti, zaenkrat._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Lepotna zadeva, to je na lupini. Če bi le-to postrgala, bi bil krompirček lep.

Pri nas pa je krompir kar lep, le dozorel je precej prej, kot lani.
Parkrat smo jedli že vijoličastega, sem presenečena, koliko je zraslo iz tistih drobnih gomoljčkov.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Krompir je izkopan. V tej vročini bi se samo kuhal in nima smisla, da še ostaja. Cima je bila že zdavnaj suha, ... pač "bio" vzgoja brez škropiv in umetnega.

Izkupiček. V resnici presenetljivo dober. Nekatere "sorte" izstopajo v negativo, v resnici le ena - vijolični, ostali pa solidni do zelo lepi. Posebaj izkazal se je Igor, ki ga je bilo v 11m vrsti slabih 30kg.
Nasplošno je ves zdrav in razmeroma debel ali pa vsaj srednje debel.

Mislim, da je bil eden od razlogov za dober pridelek tudi to, da sem ga pognojil s kokošjim gnojem. Opažam namreč že nekaj časa, da nasplošno rastlinje na njivi slabše raste, kar je razumljivo, saj ne gnojim z živalskim gnojem ampak le s kompostom v sledeh, pretežno pa z zastirkami. Jasno je, da je takšen način nevzdržen. No, sedaj sem prišel do svojega gnojčka in se lahko malo igram v tej smeri. Fino.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Juglans, me veseli za Igorja... Moj se je že zdavnaj posušil in se skoraj ne upam misliti, da je kaj uporabnega pod zemljo. Če ne bo nič, te bom prosila za par gomoljev.
Sicer sem ga za seme nekaj okulirala in zdaj lepo raste (v posodah na balkonu), a ga bo bolj za vzorec..._________________naredimo svet lepši
juglans

Velja. Lahko računaš name, le povej stanje sedaj do konca poletja, ko bom odbiral semenskega. Zaradi "situacije" ne pripravljam nekih obilnih količin. (semenskega ne prezimljam doma in potem racionaliziram volumen s katerim nadlegujem nekoga drugega)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Juglans, te lahko še jaz prosim za dva, tri gomolje igorja? Iz čiste nostalgije..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Lahko, samo spomnit me bo potrebno.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Juglans, v naprej hvala. Ko izkopljem moje "puščavnike", ti povem želje._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Krompir Princess.
Posadil 4 vrste po 3,5 metra. Okoli 60 drobnih semenskih krompirčkov, približno kilco in pol.
Izkopal okoli 55kg. Bolano !

Odgovori