Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Notranjka tudi tvoji balkončkarji se lepo barvajo vidi se da uživajo. up
Pajo in Rade vidim da zori že na vseh koncih kokoške. very happy
Pri nas je bila včeraj obilna druga bera cca 12kg večinoma temnejših sort, ki grejo danes v predelavo- omako. Še vsaj toliko pa jih pride na vrsto v naslednjem tednu. Slik pa žal ni-nedelja- že za obiranje je bilo potrebno kar nekaj volje. Cool

Trocki je napisal/a:
Kaj pa po vaše najbolj vpliva na hitrost zorenja plodov? Sonce, toplota, hranila (katera),...?

Moje menje: najprej sonce, če ga ni ni nič, nato pa dovolj vode in hranil veliko pa je tudi odvisno od same sorte.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Malo mešano Wink

_________________mfranc
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Pajo. Rade, Plamenka, Marijav,,,vsi ste že pri pravi trgatvi, jaz pa sem včeraj prva dva utrgala za v krožnik. Prvega dozorelega mi je po moje objedel ptič - kar lep ugriz je naredil. Ko bom imela tudi jaz kaj pokazat, takoj poslikam Smile.
Irena
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Platar, 12 kg? To pa si kuhal kar velik leonec, heheh

Mfranc, lepo pisano je pri tebi palec gor_________________kar zraste pač zraste
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Danes sem odtrgal orjaka 85dkg in enega podobnega, samo rumenega 70dkg, za katerega sumim, da križanec.
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Rade je napisal/a:
Platar, 12 kg? To pa si kuhal kar velik leonec, heheh

Ja surove vage, po razkosanju je čez noč ostalo nekje 4 litre soka ostalo pa v lonec.
V štartu sta bila 2 po pasiranju pa samo še večji. Wink

Vsega skupaj je bilo 6,5 litra. Sok pa tudi ne ostane je predober. Kuhanje na srečo ni moja domena vem pa, da notri ni drugega kot paradižnik, 2kg rdeče paprike in bazilika, ter sol in rjav nerafiniran sladkor po občutku.

mfranc lepe barve! 8 različnih sort? njami
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

platar je napisal/a:
mfranc lepe barve! 8 različnih sort? njami

Nja, sort je 12; nekaj jih predstavlja samo po en osebek Wink_________________mfranc
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Bomo videli ali je ta dež naredil kaj koristnega ali pa ne. Določeni že kažejo slike - paradižnik na veliko poka. Bilo premalo zalito v tem času sedaj pa moča na polno. Nekaj sem sicer zalival v tem času... Bomo videli kaj bo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepe barve, MFranc! Kateri so tisti trije v gornjem desnem kotu?
Pa tista dva rdeče zelena na desni pod (domnevam) Ananasom?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Lepi paradižniki! Tudi jaz danes delam mezgo, nekaj sem jih nabrala že včeraj, nekaj še danes, mislim da jih bo lepo število kljub mišim.

Plamenka, mislim da ima mfranc Malakhitowajo Shkatulko in Everett's Rusty Oxheart.
Nazadnje urejal/a Aye-Aye 25 Jul 2017 13:03; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori