Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Andrej Banko very happy
mislim, da lahko laboratorij zamenjaš za njivico Cool
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

No, sem pozabil napisat, da sem tale krompir pobral dokaj pozno. Gre namreč za srednje zgodnjo sorto.
Vmes, enkrat konec junija, je cima kazala že znake utrujenosti, potem po zalivanju in enem močnejšem dežju pa je začel na novo odganjati in zeleneti.
Tudi v zemlji je bilo veliko dvojnih/trojih/četvernih gomoljev, kjer so manjši krompički začeli odganjati iz večjih.
Saj se s fotografije dobro vidi, koliko je "fižekov". Vse sem pobral. Za v pečico bo dober ! Wink
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

To je pa kar v knjigo rekordov za zapisat_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Andrej Banko

No, da ne bo vse tako super ...

Danes em izkopal krompir iz gajbice. Dolgo časa je bil res prekrasen, lepo cvetel, rasel ... naredil pa za en drek !
Tale fora z nasipanjem zemlje in da potem dela gomolje še navzgor po steblu, blablabla ...

Dva krompirčka sem posadil, izkopal pa tole revščino:

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Andrej Banko, kako veliko prostora oziroma zemlje si jima pa namenil? Moja dva na balkonu tudi nista kaj prida obrodila , kar pripisujem manjšima loncema, pa tudi posadila sem bolj krompirčka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko

V velikem žaklju, ki sem ga dal v gajbo, je bilo toliko zemlje, da nisem mogel dvigniti.
Ni bil problem v pomanjkanju zemlje.
figula

AB, a prodaš kaj krompirja?

Najina njiva je letos sama žalost. Krompir so nama pojedli - bramorji Crying or Very sad
Trije so se srečali z mojo nogo, ki se je z veliko hitrostjo spustila nanje, eden je ušel.

Polovico krompirja sva ga skopala, neobgriženih le peščica. Razmišljam ali bi bilo bolje, da jim drugo polovico pustiva, da se ne lotijo jakona.
Ker je verjetno v zemlji se veliko lačnih družin z ogromno mladeži Twisted Evil

Drugo leto bodo na njivi samo cvetlice Sad kaj pa čem ....
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... potem bodo sami cvetličarji
figula

.... cvetličarji, ki bodo jedli cvetlice ali oni, ki jih bodo nabirali Wink

Ker so mi tudi nekaj cvetoče ajde "poželi" zdravja željni "cvetličarji " .....

Ko seštejem živali, ljudi in vreme, pridem do rezultata, da bi bilo kamenje še najbolj trpežno Cool Laughing
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

figula je napisal/a:

Ko seštejem živali, ljudi in vreme, pridem do rezultata, da bi bilo kamenje še najbolj trpežno Cool Laughing

Dokler ne pride mimo kak ljubitelj kamnin Embarassed Wink Razz Shocked Cool Laughing
Odgovori