Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Bicikel je napisal/a:
Ima kdo idejo kaj storiti z nedozorelimi bučami, ki so površinsko zbite od močne toče in zagotovo ne bodo za shraniti?


Naribaj in zmrzni, pozimi pa poleg jabolk v štrudl, se sploh ne okusijo, štrudl je pa manj kisel, kot samo z jabolki.

Lahko jih pokuhaš in spasiraš pa isto zamrzneš, jaz to uporabljam za zgoščevanje zelenjavnih juh, namesto kozarca same vode, dodaš en lonček tega, pa ne potrebuješ nobene moke ali krompirja.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pika je napisal/a:


Lahko jih pokuhaš in spasiraš pa isto zamrzneš, jaz to uporabljam za zgoščevanje zelenjavnih juh, namesto kozarca same vode, dodaš en lonček tega, pa ne potrebuješ nobene moke ali krompirja.


Delam enako. Dodajam tudi v paradižnikove omake npr. pri polnjenih paprikah, da ublaži kislino , ker ta nekaterim v našem gospodinjstvu povzroča probleme.
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Punce, hvala za ideje.
copatka
Prispevkov: 2301
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Bicikel, jaz delam pa štrudelj samo z naribanimi bučkami, brez jabolk. Moji pravijo, da zmaga Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Bicikel
Prispevkov: 2066
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja ampak te obtolčene buče še niso dozorele in so gotovo zelo blagega okusa. Verjetno res najbolje za zgoščevanje jedi.
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Z zimskimi bučami, pa če imajo vsaj za silo okusa, lahko narediš tudi slan štrudl/sirov burek z bučo.

Sem mislila, da je govora o bučkah, sicer so pa buče še bolj vsestranske, niso tako vodene.
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Tonček je napisal/a:
Ali kdo ve kako se reče tem bučam ki nam jih je dala soseda? Menda zdržijo do spomladi in niso hibridi.



Butternut, po slovensko maslenke.
NadaP
Prispevkov: 163
Pridružen: Ne Avg 25, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a NadaP »

To so muškatne buče. Zelo mesnate z malo semena. Krasne._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

Muškatne so pa tiste ta velike rebraste, kolikor vem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Bicikel in Pika imata prav. Te na fotografiji so maslenke, ne muškatke.
Odgovori