Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Sorry, tudi sama sem jih pomešala. Te so butternatke oz.maslenke, hvala za popravek._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Novinka in ostali, ki ste sadili seme njene marmornate buče - je skrižano ?? -
meni raste nekaj velikemu želodu podobnega Confused Shocked Laughing Laughing
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Figula, kaj pa slikca? Tudi če ni tisto, kar si pričakovala, bi bilo pa zanimivo videti ta tvoj bučni želod!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A ni kar nekaj teh okrasnih buč take želodaste oblike ?
figula

Bom poslikala, ja. Itaj moram te dni spet na njivo.
Res je bolj take oblike kot okrasne bučke, le da je večja in enostavno zelena, nič lepo pisana.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Figula: a misliš tole lepotico? Škoda, če se je skrižala. Mogoče bo pa nastala taka, kot je tista na drugi fotografiji na tejle strani Wink Laughing .
figula

Ja, to lepotico mislim. Zato sprašujem, kako je drugim uspela, ker tudi jaz mislim, da je škoda, če se je skrižala.
figula

Tole je ta čudna buča, ki raste iz Novinkinega semena. Se je od zadnjega obiska spodnji del malo zmanjšal na račun napenjanja zgoraj:

Tako je grda, da sploh ne vem, če bo za pojest Laughing Confused
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sedaj pa že kaže prave lastnosti matične rastline . Še malo in bo čisto podobna Novinkini. Very Happy Tista želodasta kapica je izgleda značilnost, jo imajo tudi na slikah na Googlu.
figula

O, super, torej je še možnost, da se popolnoma naguba in v končni obliki ne bo imela samo nekaj bradavic.
Viš, mi ni na pamet padlo, da googla vprašam .... jej, jej, sem res dala možgane čisto na off Laughing Laughing
hvala, muha Smile
Odgovori