Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
Jest, k sem velik tradicionalist , imam letos tudi crtaste paradajze (zelene z rumenimi progami), pa crne. Slednji mi delajo najvec preglavic. Sem upala, da bodo s casom postali rdeci, vendar so samo vedno bolj crni. Me prav skomina enega probat... Tako jih kar puscam na rastlini...
Nisem jest za te novotarije.
Ali obstaja kaksna moznost, da postanejo rdeci? Ce jih skuham, kaksne barve bo omaka?
Nisem jest za te novotarije.
Ali obstaja kaksna moznost, da postanejo rdeci? Ce jih skuham, kaksne barve bo omaka?
-
- Kraj: Domžale
Pri meni se na nekaterih paradižnikih na prostem že začenjajo kazati znaki bolezni. Pri Black Sarah in Red zebra sem danes porezal kar nekaj listov.
Hladnejše, daljše noči in močnejše rose bodo verjetno kmalu terjale svoj davek. Na srečo so plodovi zaenkrat še zdravi.
Najbolje se mi pa držijo pelati: Goldfish, Auria in San Marzano ( na sliki ).
Slednji je letos res lepo poln, precej bolj kot lani. No, saj so vsi.
Hladnejše, daljše noči in močnejše rose bodo verjetno kmalu terjale svoj davek. Na srečo so plodovi zaenkrat še zdravi.
Najbolje se mi pa držijo pelati: Goldfish, Auria in San Marzano ( na sliki ).
Slednji je letos res lepo poln, precej bolj kot lani. No, saj so vsi.
Ah, pri meni obolevajo že kar lep čas. Nič ne ukrepam, razen da bolne liste odstranjujem. Plodovi še lepo zorijo in so zdravi. Bolezen je tudi na steblih in rastline prav dolgo ne bodo.
Me je to obolevanje presenetilo. Bom videla drugo leto, če je to zaradi lokacije, ki je bistveno bolj vlažna kot moja prejšnja._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Me je to obolevanje presenetilo. Bom videla drugo leto, če je to zaradi lokacije, ki je bistveno bolj vlažna kot moja prejšnja._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Kako lepo !!!
Moji paradajzi niso niti pol tako lepi! so dokaj polni ma...
Se morem pa lotit semena shranjevat preden bo prepozno.
Naslednje leto bom pa vse dal pod zatirko, ki pri cilijih vidim kaksna je razlika_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Moji paradajzi niso niti pol tako lepi! so dokaj polni ma...
Se morem pa lotit semena shranjevat preden bo prepozno.
Naslednje leto bom pa vse dal pod zatirko, ki pri cilijih vidim kaksna je razlika_________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Moji zapoznelci pa so tik pred glavnim zorenjem. Zdaj jih je že preveč za sproti in se pripravljam na prvo kuhanje mezge. Zaenkrat so zdravi. Le pri nekaterih sortah spodnji listi začenjajo rumeneti. Jih pa kar pogosto škropim z mešanico kefirja/mleka/vode ali pa sode/vode. Poškropim jih takoj po dežju, ko so rastline še mokre. Če ni dežja, pa enkrat na teden zgodaj zjutraj. Rasetjo zunaj in niso pokriti._________________naredimo svet lepši
Meni pa v rastlinjaku ne zorijo tako, kot bi lahko. Rastline so še polne zelenih plodov, ki čakajo(ne vem koga. )Pred časom so se ustavili, barv pa ni in ni. Takoj ko se malo obarvajo, jih odtrgam, da ima rastlina moč za nadaljne plodove, vendar gre vse skupaj počasi.
Kaj bi jim manjkalo? Mislim da smo o tem že enkrat govorili.....
Vodo imajo, vroče je bilo.... spomladi so bili močno pognojeni, kasneje ne več, le Protifert, enkrat kalcij in parkrat špricani s sodo. Imate kakšen predlog? Pri meni se sezona ponavadi kmalu zaključi. Noči so že hladne in vlažne._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Kaj bi jim manjkalo? Mislim da smo o tem že enkrat govorili.....
Vodo imajo, vroče je bilo.... spomladi so bili močno pognojeni, kasneje ne več, le Protifert, enkrat kalcij in parkrat špricani s sodo. Imate kakšen predlog? Pri meni se sezona ponavadi kmalu zaključi. Noči so že hladne in vlažne._________________JERCA- nekdanja ERIENNE