Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Takole smo se pa danes po dolgem dolgem času spet malo sončili ...

reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Noviteta pri nas. Racman Srečko Đunior je dobil iz Leklerka otroški peskovnik za 7,6 EUR-a, za svoj 2 rojstni dan hehehe, ki sem mu ga na polovico vkopal v zemljo in dal v vaservaga lego. Prej imel Jupol 5 litra vederce. Noviteto in moje početje je spremljal iz varne razdalje. Ko sem se umaknil po končanem delu, je po par minutah z radovednosti se približal bani:

Mislil je ,da je zeleni rob kadi užiten, in ugriznil vanj. Nakar je šel na rob bazena stat in poskusil vodo:

Seveda se ni mogel upreti skušnjavi. Trebalo ga je še pošteno iztestirati:
reider

Marinkina račka hoče izriniti staro kozo iz njenega priveza, saj želi tam imeti gnezdo. Bojujeta se vsak dan. Račka piha in hoče ščipniti kozo, a koza jo napade z rogovi:

Obisk pri sodelavcu. Pričel se baviti z račkami tekačicami. Nabavil si je racmana in 2 rački, ki pa sta imeli mlade ta mesec:

Vohunil sem tudi za labodjimi mladiči, pa mi je mati takoj dala vedeti, da brez boja ne bo šlo:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes zjutraj sem doživela tako ljubko zgodbico, da mi še vedno greje srce Very Happy .

Se peljeva z možem po dolini in zagledava na nasprotnem pasu ceste, na asfaltu blizu roba, račko tekačico. Stoji, steguje vrat in kontrolira cesto. Ustaviva avto, pride nasproti po račkinem pasu drugi avto, ustavi, pride za njim še motorist, ustavi. Iz trave ob robu ceste se izvije 6 malih račkic, odmarširajo čez cesto kot po prehodu za pešce, zadnja za njimi mama.

Upam, da se bo zgodba ob naslednjih podobnih priložnostih ponavljala in da bo mama svoj zarod vedno varno prepeljala čez cesto. Malo smo na tistem odseku že pozorni, ker jim to ni bilo prvo prečkanje ceste.
reider

Brezbrižni-neodgovorni lastniki živali.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je že malo bolj poskrbljeno za varnost.

Še video

https://www.youtube.com/watch?v=gvnps6YgFAM

Wink Very Happy sunny
Nazadnje urejal/a muha 26 Avg 2017 20:36; skupaj popravljeno 1 krat
reider

Oj Muha. Tale dodatna zaščita mi se zdi žal le tvoj fotošop-table ne delujejo realno v okolici. Z virtualno zaščito race niso bog zna kaj varnejše...
Sicer nimam nič proti, a video ne vem, če si prilepila pravi. Namreč to je moj video para belih prvih tekačic, ki sem jih prinesel k hiši pred kakimi 6 leti in ki so žal oba že pokojna in niti groba od njih ne vem kje so Crying or Very sad
Morda si hodela kak drug video prikazati?. LP
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

reider, link je bil res napačen - tisti direkt iz mojega računa. Sem ga že popravila in bi ga moral videti tudi ti. Spodaj piše od koga je.

Table so pa kar realne (glej ZS), samo so premične in nizke , ker normalno velikih ob cesti ne sme postavljati drug kot cestna služba. Še vedno bolje kot nič, a so na veliko veselje vseh vozniki zelo pozorni. Doslej sem že 3x doživela račji prehod, ko sem se peljala mimo in vedno so ustavili tudi drugi vozniki.
reider

KEr je JAnuar dokaj topel, so račke zunaj. Ena se sonči kar na drevesu:

Evo tu pa ko se naši racmani srečajo in b ise radi pretepali.
https://www.youtube.com/watch?v=qWradILE0rA&feature=youtu.be
Oče je ta levi, desna dva pa sta brata. Njuna mati pa je žal nekje oktobra že postala invalidna. NE more več hoditi. LAhko se le poganja po tleh z nogami naprej kak meter Sad Dobil pa sem jo u dar od nekdanjega sodelavca, ko sem mu povedal, da imam takrat še le samo racmana. On pa je takrat imel le to račko. No ker itak ne more hoditi, jo pač imam zaprto vedno v meter x meter kletki. Sicer je dobro in je vredu, le noge je ne nesejo več.

Eno račko od petih, ki pa sem jih dobil v dar prejšnje leto je pa iz neznanega vzroka zaspala jeseni. Kljub temu, da sem jo vozil na veterinarju. Imela je zajedalce, nato sem zdravil vso jato, no žal njej ni uspelo. Bila je iste bele barve, kot ta na drevesu.
reider

Čeravno sta v štartu zime zaspali pri nas kar dve beli rački zaradi bolezni, življenje teče vseeno dalje. Bitja na svet pridemo in če pridemo, nam je že v tem istem hipu usojeno, da se od njega nekoč tudi poslovimo. Naekateri prej, drugi kasneje.
Slika današnjega dne. Odprl sem v močnem sneženju le loputi treh kokoši in enega para belih račk. Sestop je po leseni drči iz višine 1 metra. Racman padel pri izhodni odprtini preko lesene drče, (ker so se drenjali pri luknji,kter bo prvi šel ven) v sneg dol na glavo in se s kljunom v sneg zapičil Laughing
nekaj časa sta tacala po snegu in poskušala, če je sneg prebavljiv, nato pa se takoj po slabih 10 minutah vrnila v hlev po drži noter nazaj.
Izobesil sem pogače za ptice na mreže obor, v trenutku bila polna mreža ptic. Sinica pa neki drugi ptiči (iz okra na rdeče ima trebušček) so okupirali pogače. prišel je še detelj, ki je videl direndaj na mreži, a ni mogel zraven, ker predebel, da bi prišel skoz mrežo. Nato je prišel še kos. Kar migalo je v obori. Smile
(prilagam tekst: ptice, ki so obiskale moje pogače so bile tisti dan: velika sinica, plavček in ščinkavec-razbral po slikah iz neta). Ne vem pa, kako to, da je tako malo ali pa skoraj nič vrabcev.
Nazadnje urejal/a reider 10 Feb 2018 19:37; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori